Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Stradivari a Richter Teremben Győrben

Nem mindennapi élményt ígér a Győri Filharmonikus Zenekar január 18-i hangversenye, amikor is egy újabb virtuóz hegedűművészt köszönthetünk a Richter Teremben.

A világ egyik legjobbjaként számon tartott Lendvay József Csajkovszkij D-dúr hegedűversenyével csillogtatja meg saját és nem mindennapi hegedűjének képességeit. A 39 éves művész ugyanis egy igazán különleges hangszeren, egy Antonio Stradivari által 1693-ban készített hegedűn játszik. Ilyen értékes, egyedi hangzású hangszerrel ritkán találkozhat a Richter Terem közönsége.

A Paganini- és Liszt-díjjal kitüntetett hegedűs egyébként olyan világhírű mesterektől tanult, mint Yehudi Menuhin vagy Igor Ojsztrah. Lendvay Józsefet napjainkban, sikerrel koncertezik Hollandiától Svájcig, az USA-tól Japánig. Több nemzetközi hegedűverseny - Prága, Amszterdam, Scheveningen- győztese. 1996-ban a svájci Varga Tibor Nemzetközi Hegedűverseny első helyezettje, a következő évben abszolút győztese volt.

A Hattyúk tava című hangverseny egyébként nem csak ettől lesz különleges, a győri filharmonikusok Sosztakovics Ünnepi nyitányát és Csajkovszkij Hattyúk tava szvitjét is előadják.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Láncfűrészt lopott, a polgárőrök érték tetten

A péri polgárőrök figyelő szolgálatuk során egy motorfűrészt cipelő férfira lettek figyelmesek a… Tovább olvasom