Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Startolt az új rendszer

Ettől az évtől akár négy intézményt is feltüntethetnek a jelentkezési lapon a leendő kis elsősök szülei.
Mint arról lapunk is beszámoltunk ettől az évtől akár négy intézményt is feltüntethetnek a jelentkezési lapon a leendő kis elsősök szülei. A beiratkozások tegnap és ma zajlanak, az új rendszernek köszönhetően áttekinthetőbben, mint korábban.

A Győrött bevezetett új felvételi eljárás célja az volt, hogy az igényeket még jobban ki tudják elégíteni, és a tanév tervezhetőbbé váljon. A győri óvodákban összeírták az általános iskolába induló gyermekek neveit. A kicsik szülei három intézményt választhattak, a negyedik mindig a lakóhely szerinti körzetes iskola. Az új rendszert elsősorban azért vezették be, hogy a beiratkozás napjáig az érintett iskolaigazgatók egyeztetni tudjanak egymással, a szülőkkel, és így a felvételi eljárásban a lehető legjobban tudják kiszolgálni a családok igényeit. Papp András, a győri polgármesteri hivatal oktatási irodavezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: cél az is, hogy a következő tanév a városban tervezhető legyen, és az intézmények megfelelő mennyiségű és létszámú osztályokkal indulhassanak. A változtatás a szabad iskolaválasztás kiterjesztését jelenti.

Azokban az intézményekben, ahol túljelentkezés van, több szempont figyelembevételével bírálták el a jelentkezéseket.
Ezek sorrendben a következők: előnyt élveztek az iskola beiskolázási körzetében lakók; az iskola tagóvodájából vagy körzetében lévő óvodájából érkezők; azok, akiknek idősebb testvérük már az iskola tanulója; azok, akiknek bármely szülője az iskola körzetében dolgozik; azok, akiknek bármely szülője vagy nagyszülője az iskola dolgozója vagy nyugdíjasa; azok, akiknek bármely nagyszülője az iskola körzetében lakik; azok, akiknek lakóhelyétől az iskola körzetében (300 méteren belül) megálló autóbusszal, átszállás nélkül lehet bejárni; nem győri gyerekek esetében azok, akiknek a lakóhelyéről érkező autóbusznak az iskola 300 méteres körzetében van megállója.

Papp András hozzátette: az új rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A korábbi évekkel ellentétben nem érkezett az irodához a beíratásokkal kapcsolatosan semmilyen panasz. A szülők többsége két-három intézményt jelölt be a jelentkezési lapon, de akadtak olyanok is, akik ragaszkodtak az egyhez, ezekben az esetekben a gyerekeknél a második helyre a körzetes iskola került. Érdekesség, hogy míg tavaly a tulipános iskolában egyetlen első osztályt sem tudtak indítani, addig most a tagiskolával együtt hármat is. Psztől két intézményben nem lesznek kis elsősök: a Kölcsey tagiskolájában és a Szent-Györgyi-iskolában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh szerint félrevezetés

Szijjártó Péter a lakótelepi nyílászárók cseréjével kapcsolatos Tovább olvasom