Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Startol a győri kórház fejlesztése

A kivitelezői szerződés aláírásával szerdán indul a jövő december közepéig tartó győri kórházfejlesztési projekt; csütörtökön át is adják a fővállalkozónak a munkaterületet.

Portálunk tudósít a szerdai eseményről!

Az Infrastruktúra-fejlesztés a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban mint egészségpólusban című fejlesztési projekt bontási, építési kivitelezési, felújítási, valamint a költöző részlegek költöztetési munkáinak elvégzésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárás egyetlen érvényes ajánlatot adó ajánlattevőjét, a Strabag-MML Magas- és Mérnöki Létesítmény Építő Kft. és a Közgép Gép- és Fémszerkezetgyártó Zrt. alkotta S+K 2011 konzorciumot hívta meg a második fordulóra az önkormányzat.

Ez két hete zárult le eredményesen.

A tárgyalások elsősorban a megfelelő ajánlati ár elérésére irányultak, mivel az ajánlattevő a megyei önkormányzat rendelkezésére álló anyagi fedezetnél magasabb árat ajánlott meg. Május közepén a konzorcium nettó 6,619 milliárd forintban jelölte meg végső ajánlatát, ami már összhangban áll a rendelkezésre álló forrásokkal.

A kórház honlapján olvasható tájékoztatás szerint a projekt lényegi eleme a kórházi telephelyek összevonása. Az intézmény két fő telephelye közül a Zrínyi utcaiban megszűnik a betegellátás, az ottani funkciók - jelentős infrastruktúra-fejlesztéssel - átkerülnek a Vasvári Pál utcai telephelyre, ahol jelenleg is a betegellátás nagyobb része működik. Az új, 460 ágyas hotelépületben orvosszakmai egységek kapnak helyet. Több osztály épületgépészeti, építészeti rekonstrukciója is megvalósulhat a projekt keretében, a tetőn pedig helikopter-leszállóhely létesülhet.

Olvasóink írták

  • 1. Karlos 2011. június 01. 10:34
    „Hajrá! irány a bűzös Adyváros, Ég veled Zrínyi utca ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légszennyezettség? A meleg, napos időjárás kedvezhet a magas por- és ózonkoncentrációnak

A szakértő szerint mi magunk is tehetünk annak érdekében, hogy tisztább levegőt szívhassunk Győrben nap mint nap. Tovább olvasom