Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Stadion: elnapolt szerződéskötés

Egyelőre nem tudni, mikor kezdődhet meg a győri ETO-stadion felújítása, miután a közgyűlés csütörtökön elhalasztotta az ehhez szükséges szerződés tárgyalását. A közgyűlés további döntései
A győri közgyűlés korábban úgy határozott, félmilliárd forinttal támogatja az ETO-stadion felújítását – amelyhez az állam további 900 millió, a tulajdonos 100 millió forintot tesz hozzá. A munkálatok egyelőre annak ellenére sem kezdődtek el, hogy az eredeti elképzelések szerint mostanra már az átadásnak is meg kellett volna történni. A kivitelezés ráadásul tovább csúszhat, mert a csütörtöki közgyűlés elhalasztotta a tárgyalást a beruházási szerződésről. A képviselők elsősorban azt kifogásolták, hogy az Ifjúsági és Sportminisztérium által létrehozott Sportfólió kht. nevében két olyan személy szignálta a megállapodást, akik nem rendelkeztek aláírási joggal. Volt, aki azt is nehezményezte: nem világos, milyen ütemezésben valósulna meg a rekonstrukció.
Az ülésen egy másik sport témájú ügy is kisebb vitát kavart. Jungi Csaba alpolgármester előterjesztésében az szerepelt, hogy a sportkoncepcióban megfogalmazott feladatokra félretett 11 millió forintot egészítsék ki 9 millióval a sportegyesületek támogatására szolgáló pályázati keret terhére. A képviselők végül megszavazták a javaslatot. Eszerint az összesen 20 millió forintból a Győri Dózsa SE gondjainak enyhítésére 7,6 millió, a futballklubok utánpótlásának támogatására 12,4 millió forint jut. A legtöbbet – 10 millió forintot – a Győri ETO FC kapta.
A testület 22 millió forinttal megemelte a Széchenyi-terv panelház-felújítási pályázataihoz szükséges önkormányzati forrást. A képviselők hozzájárultak ahhoz is, hogy a város pályázatot nyújtson be a Deák-, a Bercsényi-, a Kossuth-középiskola, valamint a Móricz Zsigmond Általános Iskola energetikai korszerűsítésére, s ehhez 70 százalékos önerőt biztosítottak. Az összes költség 26 millió forint.
A közgyűlés a Jószív Temetkezési Kft. felügyelőbizottságába Sághy Zsoltot (Magyar Szocialista Párt), a Győri Likőripari Rt. felügyelőbizottságába Simon Istvánt (Szabad Demokraták Szövetsége) delegálta.
* * *
„Ellehetetlenülhetnek a kisebb sportegyesületek amiatt, mert a közgyűlés 9 millió forintot elvett a sportigazgatóság pályázati keretéből" – jelentette ki a Polgári Szövetség-frakció tegnapi sajtótájékoztatóján Csala Zsófia. A képviselő ezzel magyarázta, miért nem szavazták meg az előterjesztést. A fiatal helyi politikus ugyanakkor pozitívumként értékelte, hogy megemelték a Széchenyi-terv panelház-felújítási pályázataihoz szükséges városi összeget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harci gépek Győr fölött

A Győrben és a város környékén élők találgatták csütörtök éjszaka, vajon milyen harci repülőgépek… Tovább olvasom