Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Stabil állapotban a gyirmóti baleset sérültjei

Győr - A győri Petz-kórházban ápolják több osztályon a gyirmóti baleset sérültjeit: állapotuk stabil. Az autóból kirepült 19 éves lányt már levették a lélegeztetőgépről.
Az autóból kirepülő 19 éves lány az intenzív osztályon van, a lélegeztetőgépről már le tudták venni, állapota stabil. A másik fiatal utast, egy 16 éves fiút a gyermekosztályon kezelnek, édesapjának szintén súlyos az állapota. Az autót vezető sofőr – akinél felmerült az ittasság gyanúja, s ezért tőle vért is vettek a kórházban – nem igényel intenzív ellátást, de nyilatkozni nem kívánt a Kisalföldnek.

Korábban:

Három embert súlyos életveszélyes, egyet súlyos sérüléssel szállították a mentők kórházba attól a balesettől, amelyik Gyirmóton történt szombaton este. A lakott területen nagy sebességgel haladó BMW vezetőjénél felmerült az ittasság gyanúja. Az autó olyan erővel csapódott egy villanyoszlopnak, hogy az oszlop kettétört.

A faluközpont felől Győr irányába haladt a egy BMW személyautó Gyirmóton, a Szent István úton szombaton este 8 óra körül. Az elsődleges adatok szerint a jármű 39 éves budapesti vezetője, V. László a 30-as sebességkorlátozó tábla utasítása ellenére nem kímélte a gázpedált. Egy jobbra ívelő kanyarba érve az autó kisodródott, először egy fémrácsnak, majd a bal oldali villanyoszlopnak ütközött. Az ütés ereje akkora volt, hogy az oszlop kitörött, a jármű többször megpördült, végül megállt. A sofőr mellett utazó 19 éves lány kirepült a kocsiból, ő és a hátul utazó 46 éves férfi és 16 éves fia a balesetben súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

Fotó: Gyarmathy Béla (tudósító)
Fotó: Gyarmathy Béla (tudósító)

A BMW vezetőjénél - aki súlyosan sérült - felmerült az ittasság gyanúja, ezért tőle a kórházban alkohol ellenőrzésre vért vettek. A helyszínen a tűzoltók áramtalanították az autót, s tőzeggel itatták fel az útra folyt üzemanyagot, olajat, fagyállót.

A balesetben kidőlt villanyoszloppal együtt a villanyvezetékek és a kábeltévé vezetékei is leszakadtak. A település egy része hajnalig áram nélkül maradt, az áramszolgáltató szakemberei addigra pótolták az oszlopot, s kötötték fel az új vezetékeket. A tévészolgáltató szakemberei még vasárnap délelőtt is szerelték a kábeleket.

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. kicsi91 2009. június 20. 17:46
  „Cassandra köszike:)már minden rendben van kedden kijöhet a korházbol:)”
 • 63. kicsi32 2009. június 19. 07:59
  „Olvastam azt a rengeteg hozzászolást és tudjátok ami megtörtént azt nem lehet vissza csinálni! Könyü szidni a másikat! KI a felelös? Persze hogy aki volán mögött ült! Ez mindig igy van, de ha jol belegondolunk az is aki nem kötötte be magát! De a sofőrt se irigylem! Azzal a tudattal élni hogy ÉN VAGYOK A HIBÁS! Ez egy életen keresztül el fogja kisérni mert a lelki trauma megmarad! Nono kitartás és jobbulást kívánunk nagyon szorittunk érted!”
 • 62. petike23 2009. június 17. 10:46
  „Tisztelt gyirmóti lakosok! Mindenkinek aki a balesetnél a kislányomon segitett örök életemben hálás leszek. Sajnos jobb szót nem találok de nagyon köszönöm az emberségüket az azonnali segitségüket amivel hozzájárultak hogy a kislányom életben maradjon. Kivánok önöknek csak boldogságot az életben mert az emberségük mindenek feletti volt. Nagyon köszönöm mindenkinek: a kislány édesanyja”
 • 61. Husy 2009. június 17. 08:48
  „Ez gyönyörű.Ismerem a vezetőt,bocs szomszédom.Álltalában nagyon jó fej,vidám meg minden és valószinűleg azért ültek be melléje mert nem látták h részeg.Mondjuk a Lacin nem is lehet észrevenni.Nah hát mindegy ő is ittas volt mert halászléfőző verseny volt aznap,meg a Nóri is ivott.Erre pedig nem azt mondhatjuk h rosszkor rosszhelyen,hanem h jókor rosszhelyen mert éppen nem ment arra senki és nem tett benne kárt.Még az a szerencse h egy BMW volt nem egy Suzuki mert akkor mind meghalnak.Jobbulást a családodnak Playgirl,és nektek is Laci meg Nóri.”
 • 60. Cassandra 2009. június 16. 14:05
  „Azért, úgy hogy nem voltunk ott, nehéz megállapítani, hogy szóltak-e az utasok a sofőrnek vagy nem, hogy ne űzze annyira a pacikat. Az is lehet, hogy szóltak, csak nem hallgatott rájuk. Száguldó autóban meg nem biztos, hogy tanácsos a sofőr nyakát szorongatni, hogy lassítson már. Arról semmilyen adatot nem közöltek, hogy mennyire volt ittas a sofőr, hogy tökrészeg volt-e, vagy mielőtt elindult legurított 2 sört és ezt mutatta az alkoholteszt. Mert ha csak ennyi volt, akkor senki nem tudta volna ránézésre megállapítani róla, hogy piált. Az ital rovására szerintem senki sem írta a felelősséget, ugyanis az, aki ittasan amatőr gyorsulásit rendez magának, az valószinüleg józanon is ugyanezt teszi.
  Nyilván hibás az, aki nem köti be magát abban, hogy vele mi történik, de könyörgöm, akkor se kívánjunk már szegénynek rosszat. Ő sajnos a maga kárán tanulta meg, hogy mindig bekösse a biztonsági övet. Ettől még lehet együttérezni. És ez az együttérzés főleg a családnak szól, hiszen az ő életük lett pokol egy csapásra.
  Örömmel olvasom, hogy már stabilizálódott az állapotuk. Kitartást a családnak!”
 • 59. andy 2009. június 16. 11:09
  „Egy kicsit pont az nem jön le tanulságképp sokak számára, hogy a súlyos, de mégis szerencsésnek mondható balesetnek, minden résztvevője felelős e helyzetben... A sofőr éppúgy, mint az utasok... Nem szabad ezt egyoldalúan csak az ital, és a vezető rovására írni... Jó lenne, ha az ismert szlogen: "Ön dönt, iszik vagy vezet?", az a gyakorlatban is működne! De ugyanígy az utasok felelőssége is egyértelmű: döntést kell hozni az utazás előtt, hogy beülök-e vezető mellé, fe kell mérni van-e olyan állapotban sofőr, hogy rábízzam magam és családom?
  E szerencsétlen helyzetben is legalább tudjuk, hogy a balesetet szenvedőknek stabilázódott állapota, s így remény is meg van a felépülésükre! Gyógyulást kívánok mindannyiuk számára: Andy”
 • 58. hard 2009. június 16. 10:46
  „"48. hozzászólás b72 2009.06.15. 22:14

  .... szerencsétlen kifejelte a szélvédőt....."

  Miért nem volt bekötve? Még ha induláskor nem is, de amikor észrevette, hogy egy részeg állat vezeti a kocsit, akkor miért nem kötötte be magát.
  Vhogy nehéz sajnálni azokat, akik kirepülnek a kocsiból. Az embernek ez egy 2 sec-es automatizmusnak kell lennie, hogy beköti magát. Még hátul is, mert úgy lefejeli az elöl ülőt, hogy csak na. Éé ha nem hiszi, akkor is át fog férni, még egy 120 kilós is a fejtámla fölött egy frontális ütközésnél.”
 • 57. clin 2009. június 16. 09:36
  „Érdekes az az újság, már gönyüi balesetet ír!!
  Kicsit oda kellene jobban figyelni!!”
 • 56. Cassandra 2009. június 16. 00:03
  „bizonyára sokunkkal előfordult már, vagy még a jövőben is előfordulhat, még Szilágyi úrral is, hogy nem a megfelelő embernek szavazunk bizalmat. Csak remélhetjük, hogy amikor kiderül, hogy mégsem érdemes rá, nem kell ekkora árat fizetnünk érte. ez a hozzászólás mindenkinek inge, úgyhogy vegyük magunkra!!”
 • 55. Cassandra 2009. június 15. 23:38
  „53. hozzászólás Szilágyi_Zsolt 2009.06.15. 23:27

  Cassandra, Zsoltnak keresztelt a pap, és nem Zoltánnak, köszi.

  Jééé, tényleg. bocsi

  kicsi91, hidd el, senki sem szeretné, hogy elveszítsd őket... és mindenki sajnálja, hogy így történt. szurkolok nekik, hogy legyen bennük erő a gyógyuláshoz.”
 • 54. kicsi91 2009. június 15. 23:29
  „nem mondok semmit, sajnálom h így történt.. de én őt akkor is szeretem,és nem akarom elvesziteni.=(”
 • 53. Szilágyi_Zsolt 2009. június 15. 23:27
  „Cassandra, Zsoltnak keresztelt a pap, és nem Zoltánnak, köszi.
  Szánalmas, hogy még mindig ezen megy a vita, hogy a szegény szerencsétlen utasok csak a körülmények áldozatai. Mondom, ha már egyszer megkeresték maguknak a bajt, hogy részeg sofőr mellé ültek, akkor legalább a gyorshajtása láttán minimum kórusban rá kellett volna üvölteniük a vezetőre, hogy "Ne hajts már úgy, te vadbarom!"”
 • 52. kicsi91 2009. június 15. 23:27
  „mindekinek más és más véleménye van,én akkor is azt mondom.... hogy az ismerösöm benne ült a kocsiba,és nem ő volt a hibás..=S szeretem és nem akarom elvesziteni=(”
 • 51. Cassandra 2009. június 15. 22:32
  „nem biztos, hogy ennek kellene a tanulságnak lennie, hogy a rendőrök hogyan végzik a munkájukat. ha jobban végeznék, akkor sem vehetnék ki az összes ittas vezető (vagy nagymenőző sofőr) kezéből a slusszkulcsot. velem is előfordul, hogy van olyan nap, amikor nem szívesen, vagy kisebb intenzitással dolgozok, ugyanúgy, ahogy bárki mással, legyen a foglalkozása rendőr, vagy bármi más.
  arról nem is beszélve, hogy miért kellene ahhoz rendőr, hogy valaki rájöjjön, hogy hol van a határ, az ön- és a közveszélyes között. mellettem például nem ül soha egy rendőr, amikor vezetek, mégis be tudom tartani a közlekedési szabályokat, és még az is lehet, hogy néha a 30-as tábla után mondjuk 40-50-nel megyek, nem 30-cal, mégsem döntök ki villanyoszlopokat és nem veszélyeztetem sem más, sem a saját életemet. mert ez az egész erről szól. ha állt volna ott egy rendőr, akkor is megtörténik.”
 • 50. b72 2009. június 15. 22:31
  „nem régóta lakom gyirmóton, de az adott útszakaszon én is láttam már legalább százzal elsuhanó járműveket, a gyirmóti útról bármerre kikanyarodni sokszor életveszélyes.
  szerintem nem megoldás a sebességkorlátozó-tábla (30km/h), mert rendőrt még a településen sem láttam, nemhogy sebességet mértek volna. a fix traffipax sem jó ötlet, mert a szlovák, német, stb rendszámú "cégautók" nem foglalkoznak vele, úgy sem lehet behajtani rajtuk a bírságot.
  a legolcsóbb, leggyorsabb és leghatásosabb megoldás szerintem: minden irányból 2-2 jó magas és kikerülhetetlen fekvőrendőrt lefektetni, mert az egy bizonyos sebesség felett bármilyen autó futóművét kikészíti.”
 • 49. Jafar 2009. június 15. 22:15
  „Sajnos a rend őrei mindent megtesznek, hogy a fizetésükért ne kelljen megdolgozni.
  Mindezt az adófizetők pénzéből!!
  Megtehetik, mivel a főnökük nem tesz semmit azért, hogy rendet teremtsen beosztottjai között.
  Pöffeszkednek az Octáviákban, megnézik a szabálytalan autókat, majd tovább hajtanak intézkedés nélkül.
  Napszemüvegben mobilozva vezetik a járőrautót, a belvárosi járőrök állnak az Árpád-Baross sarkon,
  10 méterre 3 szabálytalanul parkoló autó, de nem ők, hanem a közteresek intézkednek.
  Felmerül a kérdés:
  -ismerik-e kötelességüket?
  -tudják-e a szabályos intézkedést...
  -avagy, mit jelent az, hogy intézkedni...
  Ezek után nem csodállom, hogy a települések útjai versenypályák lettek.
  Illetékes elvtársak, bajtársak, urak!
  Nem kéne tenni már valamit?”
 • 48. b72 2009. június 15. 22:14
  „gyakorlott sofőrként nekem is van véleményem a balesetről, de inkább a személyes ,,élményeimről" írnék.
  harmadikként értem a helyszínre (ha pár másodperccel korábban indultam volna az autóval, akkor engem trancsírozott volna szét a bmw) és sokkolt a látvány, mozdulni sem bírtam. én személy szerint azt a férfit dicsérném, aki pillanatok alatt felmérte a helyzetet és mindenkinek kiosztotta a feladatokat: nekem a sérült lány fejét kellett tartanom, amíg el nem szállították a menők.
  mondhatom, szőrnyű élmény volt! még most is magam előtt látom, ahogy szegény lány öntudatlanul a járdán fekszik és mindene véres. szerencsétlen kifejelte a szélvédőt, aminek következtében a homloka és a feje teteje is csurom vér volt, valamint nyílt törést is szenvedett, kiállt a csont a karjából és erősen folyt a vére. a legdurvább az volt, hogy tehetetlenek voltunk, csak a vérzését tudtuk csillapítani és csak beszélni tudtunk hozzá (próbáltuk tartani benne a lelket). a mentők viszonylag hamar kiértek, de az nekem egy örökkévalóságnak tűnt. a lány az első pár percben csak öntudatlanul hörgött, nyögött a fájdalomtól, majd miután magához tért, még mindig sokkos volt és csak a fájdalmáról beszélt. senkinek sem kívánom, hogy ilyet látnia, hallania kelljen!
  különben még nagyon meglepett, milyen kulturáltan viselkedett az összeverődött tömeg, nem hisztiztek, nem kiabáltak, nem jöttek közel (hagytak levegőt) és senki sem fotózta/videózta a sérültet.
  kívánom, hogy felépüljön a lány (és a többiek is, de én csak őt láttam) és remélem, hogy az őrangyala jobban vigyáz majd rá(juk).”
 • 47. Cassandra 2009. június 15. 22:10
  „Nem értelek titeket. Gyakorlatilag a Szilágyi Zoli volt az egyetlen, aki ilyet mondott, hogy megérdemelték. Ebből nem kéne általánosítani, ezen lovagolni. Azt viszont, hogy a sofőr felelős, azt már ugyan ne vitassuk, és ugyan ne kicsinyítsük le holmi "nagyfiús játékra"! Kicsi91, pont ő volt az, aki majdnem megölte az ismerőseidet. Rajta kérd számon, hogy miért hozta őket ilyen helyzetbe! Meg nehogy már ezzel magyarázzuk, hogy hát persze, mert ittas volt. Ez csak súlyosbító körülmény!”
 • 46. kicsike02 2009. június 15. 22:08
  „szalonnásorbit: ha 1 kicsit is gondolkoznál akk rájöhetnél arra h : mi van ha más regisztrálásával lépett be??? am abba a homokozóba te is ott lehettél ha ennyire tudod:) ha nincs normális véleményed akk nem is írj!!! kitartás playgirl!!”
 • 45. hordópali 2009. június 15. 21:42
  „A "nagy fiú" játék nagyon sokba kerül nekem is!
  Tűzoltók, mentők az adómból fenntartott szervezetek.
  Aki szabálysértés, bűncselekmény miatt (gyorshajtás, ittasság, mobil, stb.) karambolozik, fizesse meg a mentésben, helyreállításban részt vett szervezetek teljes költségét, a közterületekben okozott károkat, a szolgáltatók költségeit.”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spóroljon a város az állásokkal?

Tét - A pénzügyi bizottság a spórolás miatt nem szeretné, ha a téti önkormányzatnál megüresedett két… Tovább olvasom