Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Sragner: fejlesztés muszájból

Elsősorban a Nyugat-Európa felé fordulás tette szükségessé a gyártóbázis-fejlesztést a Sragner és Sragner Kft. győri üzemében. A piac kiszolgálásának szakmai színvonalához igazították az infrastruktúrát.
Sragner László tulajdonos-ügyvezető elmondta, az elmúlt évek válsága ösztönzően hatott cégükre; 2008 előtt a hazai megrendelések adtak elég munkát, a gazdasági visszaesés miatt éves forgalmuk 400–500 millió forintról 200–300 millióra csökkent. Ez megkövetelte, hogy exportlehetőségek után nézzenek.

Egy külföldi megrendelő számára viszont alapkövetelmény a korszerű gyártóbázis. Ezzel szinte rákényszerültek arra, hogy fejlesszék győri telephelyüket. Ennek láttak neki 2009-ben.

Mindehhez tehát bátorság és persze tőke is kellett, mert bár az EU-s és állami támogatás ötvenszázalékos volt, a bekerülési költség több mint 41 millió forintra rúgott.

A most befejeződött munkálatok 410 négyzetmétert érintettek. A fejlesztés során optimalizálták a termelés és a raktározás munkafolyamatait, mintakészítő asztalosműhelyt alakítottak, beszereztek egy nagy teljesítményű varrógépet.

Mindezeken túl az épületben teljesen kicserélték a gépészeti rendszereket, a fűtést, a nyílászárókat, az esővízcsatornát, hőszigetelték a falakat és új szociális blokkot hoztak létre.

Sragner László kijelentette: jó példát kívánnak mutatni itt, Győrben azzal, hogy a domináns járműipar mellett más területen is lehet sikereket elérni. Ezt segíti ez a beruházás is, mely máris hozott eredményt: a számos érdeklődés mellett Ausztriából érkezett megrendelés.

 A kft.-ről. Gazdasági tevékenységének fő profilja a bútorgyártás és belsőépítészet: bútor- és belsőtér-tervezés, bútor- és belsőépítészeti részegység és készáru-kereskedelem, belsőépítészeti kivitelezés szervezése.Olvasóink írták

  • 1. szabo1936 2012. március 04. 16:27
    „Gratulalok a Sragner urnak,es sok szerncset kivanok a jovoben nem csak neki hanem a valakozasanak is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrnek is van standja

Tovább olvasom