Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Sporttal versenyeznek a gyerekekért három településen

Új arculattal kezdődött a tanév a Táp–Nyalka–Pázmándfalu Közoktatási Társulás intézményeiben. A vezetőség a sportos irány erősítésében látja a jövőt, ennek keretét a mindennapos testnevelésóra adja.


A környékbeli iskolák a művészeti képzés felé indultak el, kiemelten sporttal foglalkozó intézmény legközelebb Győrben van. Ezért gondoltuk úgy, hogy ez az irány lehet az, amivel vonzóvá tehetjük az iskolát, amellyel megtarthatjuk a tanulói létszámot – indokolta az arculatváltást Farkas Szilvia tápi polgármester. Ennek fényében az idei tanévtől bevezették a mindennapos testnevelésórát, s két szakedző segítségével indítottak délutáni foglalkozásokat, foci- és kézilabdaedzéseket is.

Ez a változtatás összhangban van az oktatási államtitkárság törekvéseivel, ám a tantestület nem emiatt döntött a mindennapos mozgás mellett – a testnevelésórák számának emelését már januárban megszavazták.

Az iskolába járó gyerekek és szüleik körében felmérést végeztek, kitöltettek egy kérdőívet, hogy lássák, milyen sportágakra lenne igény. Ez alapján indították el elsőként a foci- és a kézilabdaedzéseket, de már szervezik az atlétika és a tánc szakköröket is. Az alsósok mindezeken túl a népi hagyományokkal is megismerkednek, az első 4 osztályban ugyanis a heti öt testnevelésóra egyike néptánc.

A tápi iskola 8. osztályosai mindennap mozognak, szeptembertől heti ötször van testnevelésóra. Fotó: Krizsán Csaba
A tápi iskola 8. osztályosai mindennap mozognak, szeptembertől heti ötször van testnevelésóra. Fotó: Krizsán Csaba


– A rendszeres mozgás hozzájárul a fizikai és szellemi frissességhez, fejleszti a koordinációs készségeket, csapatépítő ereje van. A néptáncon keresztül a diákok megismerik a magyar hagyományo-
kat is, betekintést nyernek nagyszüleik múltjába, s ezál-
tal kicsit az övék is lesz – mondta Farkas Szilvia. Hozzátette: – A sportcsarnokunk és a szabadtéri sportpályánk lehetővé teszi, hogy biztosítsuk a gyerekek napi mozgását, s az eddigi visszajelzésekből
úgy tűnik, ennek a szülők is örülnek. Sokan mondták: „Legalább az iskolában mozog a gyerek, otthon úgysem mozdul ki."

A sportkörökön kívül számos egyéb szakkört is indítanak az iskolában, a tervek között szerepel kézműves-, természetjáró- és sakkfoglalkozás. A polgármester reméli, hogy a speciális arculattal, a délutáni programok széles választékával, a minden korosztálynak ingyen járó tankönyvekkel, a félévi jegyek javításának jutalmazásával sikerül felkelteni az érdeklődést, s az óvodából kikerülők Tápon és Pázmándon tanulnak majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós támogatásból új gépet vett a győri cég

Az Inoxcrom Kereskedelmi és Gyártó Kft. 3.234.392 Ft támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv… Tovább olvasom