Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Sportlegendák Győrújbaráton

Izgalmas eseménysorozat ért véget a győrújbaráti iskolában. A gyerekek a múlt héten tantárgyközi foglalkozásokon vettek részt, pénteken pedig kiállításokon, vetítéseken, élőtalálkozókon mutatták be szüleiknek, hozzátartozóiknak, mit végeztek.
Alaposan felbolydult az iskolai élet Győrújbaráton, ahol gyermekek és tanáraik a modern kor követelményeihez igazodva ma még szokatlan módszerrel ismerkedtek. Rácz György igazgató elmondta: a Program–7 elnevezésű eljárás azt a célt szolgálta, hogy a tanulók könnyebben eligazodjanak a gyakorlati élet mindennapjaiban, olyan ismereteket szerezzenek, amelyek alkalmassá teszik őket a folyton változó körülmények között is a helytállásra.

A gyerekek egy héten át saját ötletek és tervek alapján azzal foglalkoztak, ami ténylegesen leginkább érdekli őket. Az alsó tagozaton évfolyamonként más témák adódtak, mint a növények és állatok, a bábjáték, a lakóhelyek vagy Magyarország nemzeti parkjai. A felső tagozaton választani lehetett olyan témakörök közül, mint a magyarok az olimpiákon, környezet- és egészségvédelem, magyarok a tudományban, a barlangrajztól a graffitiig, iskolaújság és iskolarádió, fotózás és filmezés vagy március 15. – ünnepeljünk másként.

Pénteken aztán a szülők és a hozzátartozók is megnézhették, mivel foglalkoztak egész héten olyan lelkesen a gyerekek. Egész osztálytermet betöltő tablókon sorakoztak a fotók, fal nagyságú térképeken voltak megjelölve az olimpiák helyszínei, grafikonokon az elért sporteredmények, saját készítésű bábfigurák és díszletek, az egyik osztályteremben pedig egy valóságos jurta mutatta a gyerekek képzelő- és alkotóerejét.

Közben neves emberek érkeztek az iskolába, s a Röck Samu tanár által irányított vagy inkább asszisztált csapat élőben tanulta az olimpiát. A vendégek között ugyanis olyanok voltak, akik versenyzőként vagy edzőként olimpiát, sőt, olimpiákat jártak meg. Palotai Károly, Keglovich László, Vén Lajos, Joósz Attila és a köztük legfiatalabb, még aktív Földingné Nagy Judit élő legendákként válaszoltak a kérdésekre és meséltek az olimpiai élményekről, a nagy találkozásokról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépség és állóképesség

A magabiztos fellépés gyakorlása, a lovak látványa – számos indok vezette a gyerekeket és az… Tovább olvasom