Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Sportbüfé sportszerűtlen döntéssel?

A győrladaméri sportbüfé üzemeltetője szeptember 1-jétől Virág Attila, az ETO egykori labdarúgója. A helyi csapat játékos-edzője a polgármester öccse, így a településen máris arról beszélnek: nem véletlen, hogy őt hozták ki a pályázat győztesének.
Virág Attila: Az új üzemeltető fejlesztéseket ígér, sikert remél, de a támadásokat is kell kivédenie.
„ A polgármesteri hivatal a közelmúltban meghirdette a tulajdonában lévő sportöltözőben helyet kapó büfét. Érdekes módon a pályázaton a polgármester testvére nyert, aki tagja a győrladaméri önkormányzat képviselő-testületének, s mellékesen megjegyzem, még csak egy talponállóban szerzett szakirányú végzettséggel sem rendelkezik. Győrladaméron mindent meg lehet csinálni? Hol itt az erkölcs? Ez nem összeférhetetlenség?" – ezekkel a kérdésekkel érkezett olvasói levél szerkesztőségünkbe, összefoglalva azokat a mendemondákat, amelyek a megyeszékhelyhez közeli településen szárnyra keltek.

 „ Épp ezeknek a mendemondáknak akartam elejét venni, s még a látszatát is kerülni annak, hogy valamiféle manipuláció áll a háttérben."
A polgármester kijelentette: a legjobb feltételeket kínáló pályázó nyert, akinek élete a sport és a futball; az egész napját a pályán (s most már a büfében) tölti. „Nézze, az öcsémnek nem volt munkája, voltak azonban nagyon jó ötletei, s úgy döntött, hogy az örökségét is feláldozza ezek megvalósításáért. Tudom, hogy jól fogja csinálni, és sikeresen vezeti majd a büfét, nem kellene miattam őt támadni."
Mindig jó hely volt

„ Jó hely volt ez a kocsma mindig is, a hétvégi mérkőzéseken pedig különösen, hiszen van, hogy kétszáz szurkoló érkezik a pályára" – állítja az egyik falubeli, hozzátéve, hogy neki aztán mindegy, kié a söröző, csak az árak ne változzanak. A pletykáról ő is hallott, „tudja hogy van, kell valamiről beszélni".

Győrladaméron az önkormányzat pályázatot írt ki a tulajdonában lévő sportbüfé üzemeltetésére, amelyre hét pályázat érkezett. A testület mindenképpen helyi pályázónak szerette volna átadni a kocsma vezetését, ilyen pedig kettő akadt. Az egyik a végül győztesnek kihirdetett Virág Attila volt, aki valóban egyike a hét képviselőnek és a polgármester öccse.

Ők ketten nem szavaztak

„ Csak azért, mert a testvérem, nem bűnhődhet négy évig" – mondta Tatai Ernő Zoltánné polgármester, hozzátéve, sem ő, sem a fivére nem szavazott ennél a napirendi pontnál.


Az irigységet kicselezni

A pálya melletti sörözőben új padok várják a szurkolókat, Virág Attila azt is ígéri, lesz új járólap, jövő nyárra légkondicionálás és a lépcsőt is rendbe teszi. Körülbelül másfél millió forintot szán a büfé felújítására. Arra a felvetésre, hogy nincs vendéglátó-ipari végzettsége, azt felelte: „A feleségemnek van, a működési engedélyt is így kaphattam meg. Mindent megteszek a büfé sikeréért, de az emberi irigységet nehéz kicselezni" – mondta végül a labdarúgó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Padlóra küldték a producert

Tizenöt éves rendezvényszervezői múlttal a háta mögött sem emlékszik a Tovább olvasom