Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Spórolós cserebere

Pluszbevételt igyekeznek szerezni többen is használt holmijaik eladásával és ez mostanában sokaknak az internet virtuális bolhapiacán sikerül. A spórolás mellett az idősebbeket az is motiválja, hogy kevés a helyük, de sok a felesleges tárgyuk.
A régi váza árát is szívesen fordítanák gázszámlára, akik anyagilag megszorulnak, ezért a régiségboltokba, a műtárgyszalonokba sokan viszik be eladni dísztárgyaikat. Erről már az elmúlt években is többször írtunk, ahogy arról is, hogy egyre nehezebb így értékesíteni a használt holmit. Éppazért, mert nagy a kínálat és többnyire nem értékes darabokról van szó. Jobb eséllyel tehetők pénzzé a felesleges dolgok az interneten, mert szélesebb körben könnyebb olyat találni, akinek annyira fontos lehet, hogy forintokat ad érte.

A használt holmik internetes csereberéjére másfél hónapja kapott rá Bakacsiné Németh Katalin, akinek öt gyermeke van. A család vállalkozása egyre nehezebben megy, ezért az asszony arra gondolt, pluszbevételt szerezhet a felesleges holmikból, amik annyira összegyűltek náluk, hogy szűkös lett tőlük a hely. Nem dobták ki ugyanis a még használható babakocsikat, babahordozókat, gyerekkabátokat, sapkákat, iskolatáskákat, játékokat és egy mélyhűtőtől is megválnának.

– A rokonságban hallottam fiatalabbaktól a szabadtéri és a netes bolhapiacokról. Kimentem néhányszor használtcikk-vásárokra és olcsóbb dolgokat el is tudtam adni, na meg jókat beszélgettem idegenekkel, de a nagyobb értékű holmikat – eddigi tapasztalataim szerint – internetes oldalakon érdemes meghirdetni. Ott többen látják és sikerült is értékesítenem hat használati cikket egy hónap alatt. Igaz, amire kicsi érdeklődés mutatkozott az első napokban, annak árából engedtem – mondta el a házi betegápolóként dolgozó asszony, aki ajándékba, adományként is szokott adni használt gyerekruhákat. Szívesen szerez azonban eladásukból havonta pár ezer forintot, mert azt gyerekeire költheti és így is megvan az a jó érzése, hogy valaki hasznosítja azt, ami neki már nem kell.

Bakacsiné szerint könnyű az internetre „feltenni" az eladó holmit, ő ennek révén tanulta meg a világhálót használni. Lefotózza vagy csak leírja tulajdonságait; akinek az adott tárgy megtetszik, e-mailben jelentkezik. Ha közel lakik, akkor találkozhatnak, ha nem, akkor postai úton juttatja el Katalin az eladnivalót, amiért előre vagy utólag fizet a vevő. Az asszony eddig mindig megkapta a kialkudott összeget. Akárcsak Németh Dávid, aki egyetemistaként a szülei pénztárcáját kíméli azzal, hogy amit már nem használ, azt az interneten eladja, s árán ugyanitt vesz ruhákat, elektronikai cikkeket olcsóbban. Olyan divatos holmihoz is hozzájut így, amit kevés helyen lehet kapni. Szerinte azt kell figyelni, mennyi pozitív jelölést kapott korábbi netes adásvételeikor, akivel üzletet akarunk kötni, minél többet, annál megbízhatóbbnak számít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konferencia a Duna eltereléséről

A Duna elterelésének 20. évfordulóján Vizet a Dunába! címmel konferenciával emlékeznek az eseményre… Tovább olvasom