Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Spórolás nyújtja a téli szünetet

Ujjongva értesítették szerkesztőségünket a téti diákok, hogy három hétre hosszabbították téli szünetüket. Szüleik körében azonban ez nem okozott osztatlan örömöt, de többségük belátta: így a fűtésen nagy összeg takarítható meg a fejlesztésekre.
Olvasói SMS
Diáktársak! Hurrá! Téten 3 hétre leáll az iskola! Rendes tanárok vannak itt! Téti diákok

– Nálunk három nappal előbb kezdődik és három nappal tovább tart a téli szünet, mint máshol. Így a fűtésen, a világításon tudunk takarékoskodni. Még szünet előtt három szombaton, majd jövőre, a fűtési szezon után másik három szombaton ledolgozzuk a kiesett tanítási napokat – mondta el lapunknak Boros Zoltán, a téti iskola igazgatója és magyarázatként hozzátette: nagy öröm, hogy 285 millió forintot nyertek az alsó és a felső tagozat egy helyre költöztetésére, új szárny építésére, de ahhoz 32 milliós önrészt kell előteremtenie az önkormányzatnak. Ezért spórolnak az iskolában. A tisztítószereken, a papírfelhasználáson és azzal is, hogy a konyhán nem készül felesleges, el nem vitt adag étel.

Boros Zoltán a nyújtott szünetről tájékoztatta a képviselő-testületet és a szülőket is, akiknek a munkaközössége ehhez hozzájárult. A többség szerinte megértette, hogy ez szükséges lépés, de tudja, néhány családnak gondot okoz. Felmérik, mekkora az igény a szünetben gyerekfelügyeletre, az alapján esetleg napközbeni foglalkozásokat biztosítanak a művelődési házban. Megjegyezte, hogy korábban az óvodai szünetre tizennyolc szülő kért gyerekének felügyeletet, de közülük csak két anyuka dolgozik. „Fontos lenne, hogy megértsék a szülők, azzal segíthetnek városukon, ha együttműködnek szándékainkkal" – tette hozzá az iskolaigazgató.

Kukorelli László polgármester elmondta: a hivatalban is spórolnak, a két ünnep között szünetel az ügyfélfogadás. Számításaik szerint így összesen több százezer forintot takarítanak meg. Hangsúlyozta: számláikat fizetni tudják, de előre spórolnak.

– Sok szülővel beszéltünk és mérlegeltünk minden érvet órákig, mire megszületett a nehéz döntés, de végül egyöntetűen az iskola szándékára szavaztunk. A fejlődés érdekében tettük és megígérték, biztosítják azoknak a kisebbeknek a felügyeletét, akiknek a szülei ezt semmiképp sem tudják másképp megoldani. Persze az se jó, hogy hétvégén – amikor együtt lehetnének a szülőkkel – ülnek az iskolapadban, de csak délig, mert rövidített órák lesznek – nyilatkozta Tóthné Fehér Ildikó, a szülői munkaközösség vezetője.

– Nem tetszett az ötlet, úgy mentem az egyeztetésre, hogy ellenezni fogom, vitáztam is az igazgatóval, de meggyőzött. Ezúttal a család érdeke elé helyeztem a városét és szerencsém van, hogy a nagyszülők vállalták gyerekem felügyeletét – mondta el Nemes Izolda. Szerinte be kell látni, hogy manapság minden téren áldozatokat kell hozni a továbblépésért és úgy véli, a szülőknek az iskola spórolását segíteniük kell annyival, hogy elfogadják a szünethosszabbítást.

Olvasóink írták

  • 2. adidas 2011. november 15. 19:05
    „Téten ha fejlesztenek az a baj, ha nem fejlődik az a baj. De ilyen ürüggyel minden iskola leállhatna. Nem csak Téten pályáznak.”
  • 1. miracle 2011. november 15. 15:15
    „olvasói sms 2012 június elejéről:
    "Diáktársak! Jaj! Téten 1 héttel tovább tart az iskola, mint az ország összes többi iskolájában! Milyen tanárok vannak itt?!
    Téti diákok"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalomkorlátozás Győrben

A Hédervári út–Szövetség u.–Rónay u. körforgalom építése miatt mától… Tovább olvasom