Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Speciális ágyak a neurológiának

Ötmillió-kétszázezer forint annak a 46 darab speciális ágynak az értéke, amelyet egy luxemburgi klub juttatott el két magyar üzletember segítségével a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. Az ajándékok a neurológiai osztályra kerültek.
Átadták: A 46 darab speciális ágy Luxemburgból került Győrbe, ahol a megyei kórház neurológiájának betegeit szolgálják.
Két kamionnal érkeztek meg Luxemburgból Győrbe a speciális kórházi ágyak. A legnagyobb megyei egészségügyi intézmény a nagy értékű adományt a jótékony klub magyar tagjának, Kotróczó András üzletember, valamint Sátor László győri üzletvezető közreműködésének, szervezésének köszönhetően kaphatta meg.

Az ágyakat Sátor László adta át tegnap dr. Bugovics Elemér főigazgató főorvosnak. Az ajándékokon kívül a neurológiai osztályon más korszerűsítések is lezajlottak: megtörtént ugyanis a vizesblokkok rekonstrukciója, amit úgy alakítottak ki, hogy a mozgáskorlátozottak is meg tudják azt közelíteni.

A megyei kórházban a higiénés program keretében felújítják a különböző osztályok vizesblokkjait és újakat is építenek, valamint rekonstruálják a hozzájuk vezető folyosókat. A 300 millió forintos összberuházásból ez az intézményben eddig a szülészet-nőgyógyászaton, a bőrgyógyászaton, a diabétesz belgyógyászati osztályán és az ápolási osztályon valósult meg. Ezek korszerűsítésére eddig 50 millió forintot használtak fel. A neurológia után hamarosan a kardiológia rekonstrukciójára kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaadták a diákok az úton talált pénzt

Hatvan szelet és 15 tábla csokit, valamint fejenként 5 ezer forintot kapott jutalmul az a négy győri… Tovább olvasom