Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 27°C Még több cikk.

Sötétség a városrészben lopás miatt

A transzformátorállomásokból ellopott alkatrészek miatt szünetelt néhány napig Győrött a marcalvárosi lakótelep egy részén a közvilágítás. Az áramszolgáltató a hibát elhárította, és felhívta a figyelmet: berendezéseinek megrongálása baleset- és életveszélyes.
Az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. lapunkhoz eljuttatott közleményéből kiderül, hogy hibabejelentések nyomán vonultak ki a cég munkatársai Marcalvárosba. Így derült ki, hogy a Répce utca környékén a közvilágítási zavarokat lopás okozta. Azért borult teljes sötétség éjszakánként a sűrűn lakott városrészre, mert ismeretlen elkövetők eltulajdonították tíz transzformátorállomás berendezésének vezérlőegységeit. A tettesek ezzel több száz lakosnak okoztak kellemetlenségeket, az áramszolgáltató társaságnak pedig anyagi és erkölcsi kárt.

Az azonnali kivizsgálás és elhárítás eredményeképp kedden a cég befejezte a helyreállítást – áll a közleményben, ami arra is kitér, hogy a tegnapi, a közvilágítás hiányára hivatkozó újbóli lakossági bejelentés szintén egy transzformátorállomás megrongálásának nyomaihoz vezette a szakembereket. A hibát még aznap elhárították, és az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. ismeretlen tettes(ek) ellen feljelentést tett a rendőrségen.

„ A zárt, feszültség alatt álló berendezéseket társaságunk – ésszerű határokon belül – az eddigieknél jobban nem tudja védeni. A villamos berendezések jogosulatlan, ön- és közveszélyes külső rongálásai nemcsak az elkövető, de a környezet szempontjából is baleset- és életveszéllyel járó cselekmények. A hasonló esetek megelőzése érdekében kérjük ügyfeleinket, hogy ha ilyen beavatkozást észlelnek, azonnal jelezzék társaságunknak. Az önhibánkon kívül okozott kellemetlenségekért ügyfeleink elnézését kérjük!" – fogalmaz az E.ON.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A falu apraja-nagyja énekelt

Míg a kisiskolák többségét az egyre fogyó gyermeklétszám miatt a bezárás fenyegeti, Tápszentmiklóson… Tovább olvasom