Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Sötét és hideg a múzeumban

Győr-Moson-Sopron - November vége óra szakaszosan nemcsak a megyei múzeum, a bank, de a városi levéltár, a Széchenyi tér környéki éttermek is sötétbe borulnak.

A gondot fáziskimaradással magyarázzák a szakemberek, s a bajt csak tetézi, hogy a múzeum kazánját az elmúlt néhány napban már kétszer is javították.

Schererné Csécs Teréz megyei múzeumigazgató-helyettes hivatalos levélben fordult panasszal az E.ON-hoz, a Győri Vásár Kft.-hez és a polgármesterei hivatalhoz is.

Lámpával nappal: Perjés Dorottya könyvtárosasszisztens munkája a sötét miatt a nap teljesen
váratlan óráiban szinte teljesen ellehetetlenül. Fotó: Krizsán Csaba


– Ugyan ilyenkor nem tolongnak a látogatók, de szakaszosan sötétbe borult az összes kiállítás – sorolta a megyei múzeumigazgató-helyettes.
Fázunk, nem tudunk dolgozni, s félő, hogy az intézmény kazánja is fölmondja a szolgálatot.

Schererné Csécs Teréz múzeumigazgató-helyettes
– Tudomásunk szerint a szomszédos bankban a minap történt hiba miatt két órát ráhúztak a munkatársak. A fáziskimaradás okát azonban legfeljebb csak sejtjük – azt a jégpálya hűtése okozhatja.
A Kisalföld ügyelete hívta az E.ON műszaki hibabejelentőjét, ahol azt a választ kaptuk, ha a hibát felvették, nagy valószínűséggel intézkednek is annak kijavításáról. Hogy mikor és meddig tart ez, arról nem kaptunk információt.

A téli vásárt szervező Győri Vásár Kft. munkatársa tudott a problémáról. Juhász Vera szervező úgy tájékoztatott, az áramkimaradás egy-egy faháznál is jelentkezett, a problémáról tájékoztatták a szolgáltatót. A hiba kijavítása folyamatban van, tegnap délelőtt azonban 10 és 11 óra között ismét áram nélkül maradt a megyei múzeum és a környék...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csukott szemmel, nyitott szemmel kampányt indít az SzDSz

Győr - A liberális párt „Csukott szemmel, nyitott szemmel" című kampányát mutatta be győri… Tovább olvasom