Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Sorsdöntő nap a darnózseli gyilkosság ügyében

Október 24-re tűzte ki a Győri Ítélőtábla a darnózseli emberölés nyilvános ülését, amelynek során vagy helybenhagyják a felesége megölésével vádolt N. János felmentését, vagy új eljárásra kötelezik az elsőfokú bíróságot. A férj tavaly december 2-án mehetett haza Tatabányáról.
A Kisalföld úgy tudja, jelenleg is darnózseli otthonában, az elhunyt feleségével valaha közösen lakott házban él N. János, aki decemberben szabadon távozott a Tatabányai Törvényszékről. 

Első fokon – mint közismert – felmentették, mivel nem látták bizonyíthatónak, hogy ő ölte meg a feleségét, de a vád szerint az ítélet megalapozatlan, téves és hiányosan indokolt.
A Tatabányai Törvényszék decemberben felmentette a feleséggyikosság vádja alól N. Jánost, tíz hónap után talán pontot tesznek az ügyre.
A Tatabányai Törvényszék decemberben felmentette a feleséggyikosság vádja alól N. Jánost, tíz hónap után talán pontot tesznek az ügyre.

Mint megtudtuk, a Győri Ítélőtábla október 24-re tűzte ki a másodfokú nyilvános ülés napját, amikor sok minden eldől. Elvben három, de gyakorlatban két eset lehetséges. Maradhat a felmentés és akkor a 2014 júniusában megölt N.-né K. Juditnak nincsen perbe fogható gyilkosa. A másik, hogy hatályon kívül helyezik a tatabányai ítéletet.

Judit bátyja, Szilárd tegnap megkeresésünkre arról beszélt, hogy a család vegyes érzésekkel fogadta az értesítést: egyben nagyon várták már, hogy a hosszú idő elteltével hírt kapjanak a fejleményről, másrészt újra van min őrlődni.

– Számunkra olyan megoldás most nem születhet, ami után nyugodtan jövünk el az ítélőtábláról. Ha hatályon kívül helyezik az ítéletet, akkor kezdődik minden elölről, ez pedig lassan már az én idegeimet is felőrli, édesanyám, édesapám hangulatáról nem is beszélve. Anyu különösen nehezen viselte a legapróbb híreket is – mondta az elhunyt fivére, aki szüleivel, féltestvérével és édesapja második feleségével lesz ott az ülésen.

Beszélt arról is, hogy míg édesanyja éppen az elmúlt időszakban kezdett kicsit enyhülni az első évek kínlódása után, apja láthatóan egyre feszültebb és tehetetlenebb a helyzet miatt. Mindketten ezen vívódnak a nap jelentős részében, s amikor csak találkoznak Szilárddal, szóba jön a per.

– Ha helybenhagyják az ítéletet – feleli a fájdalmasan érintő kérdésre –, az nem azért lesz nehéz, mert ő kint marad – ugyanis ez most sincs másképp. De az a lezárás, hogy ettől fogva ne legyen tettese ennek a szörnyű gyilkosságnak, elfogadhatatlan. Nem hiszem, hogy bele tudnék törődni, s ha bármilyen új bizonyítékot találunk, tenni fogunk azért, hogy az eljárást újraindíthassák. 

A vád alól első fokon felmentett férfi és családja a nyilatkozattól korábban mereven elzárkózott. N. János ügyvédje, dr. Jován László tegnap egy kis időt kért a nyilatkozatra, mert az ülésről még nem kapott információt. Annyit viszont kérdésünkre elmondott: rendszeresen tartja a kapcsolatot N. Jánossal. 

– A két és fél évig tartó előzetes letartóztatás sokkélménye mostanra kezd nála annyira elhomályosulni, hogy kapcsolata a két gyermekével ismét a régi, nekik él – mondja a jogász. A két gyereknek – tudjuk – Judit volt az édesanyja. A férfit egyébként Darnózselin korábban is zárkózott embernek ismerték, azóta még kevésbé él közösségi életet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önvezető kamionokat teszteltek az M1-esen

Tovább olvasom