Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Sorozatos balesetek a 86-oson

Újra esik a hó a megye több pontján. Gyakoriak a hóátfúvások, Beled és Répcelak között három baleset is történt, az egyikben meghalt egy 50 éves beledi férfi.


19:12
A 18:40-es mérések alapján Péren 20 cm, Sopronban 13 cm a hóréteg. Jelenleg Sopronban -3.6 fok, Péren -2.3 fok van, a havazás intenzitása gyengült, a megye nyugati részéről már csak hószállingózást jelentenek, Győr térségében viszont erősödik a havazás. Kapuvár, Sopron és Mosonmagyaróvár térségében időnként erős északnyugati szél fúj, mely hordja a havat. Az éjszaka folyamán további havazás várható, de a lehulló hóréteg már nem lesz olyan jelentős mint az ma hajnalban volt.


17:13
Félórás késésekkel kell számolniuk az intenzív havazás miatt a  Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. vonalain utazóknak. A Sopronból Győrbe, illetve Szombathelyre vezető vasútvonalakon, illetve Szombathely és Szentgotthárd között akadályozza a menetrend szerinti közlekedést a zord időjárás. 

Sopronban például olyan erős a havazás, hogy a fűtött váltókat is  tisztítani kell - mondta el a kisalfold.hu-nak Stöckert Dávid.
   
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a megye főbb  közútjain latyakos, sónedves a burkolat, az alacsonyabb rendű utakat  borítja - a legtöbbször letaposott - hó, és minden út járható.

16:26
A megyében jelenleg szinte mindenütt havazik, Győr-Mosonmagyaróvár térségében gyengén, közepesen, míg Kapuvár térségében intezíven, Sopronból pedig hófúvást jelentettek. A megyében jelenleg mindenütt fagypont alatt van a hőmérséklet:  Péren -1.9 fok van, itt a legenyhébb, míg Sopronban -3.6 fok a leghidegebb. Egyébként az országban a leghidegebb most éppen Sopronban van, míg például Debrecen környéklén 4-5 fok is előfordul.

A következő órákban a havazás tovább tart, a megye nyugati részén pedig marad az erős északnyugati szél, mely hófúvásokat okoz - tudtuk meg a Sopron-Kurucdomb Országos Meteorológiai Szolgálat állomásvezetőjétől Kiss Mártontól.  

15:05
Késnek a vonatok az intenzív havazás miatt a GYSEV vonalain. A vasúttársaság vonatai átlagosan 20-30 perc késéssel közlekednek a Sopron-Győr, valamint a Sopron-Szombathely és a Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalakon.

Az erős havazás miatt késésekre lehet számítani a nap folyamán a GYSEV vonalain. A vasúttársaság arra kéri Kedves Utasait, hogy utazásuk előtt érdeklődjenek a GYSEV pénztáraknál, az információs pultoknál, valamint a +36-99-517-212-es információs telefonszámon!

14:00
Félpályán megindult a forgalom a 86-os főúton Belednél.

13:45
A 86-os úton a gázt szállító kamion eltávozott a baleset helyszínéről, a harmadik kamion mentése folyik, továbbra is teljes útzár van érvényben.

12:45
Sopronban, és a város térségében ismét elkezdett havazni. Elég erőteljesen esik, és a szél is fúj. A főutak viszonylag jól járhatók. Igaz, a kereszteződésekben a besorolósávok havasak, így ezeken a helyeken nehéz a be,- illetve kifordulás.

12:30
A 86-os főúton Csorna és a szanyi leálgazás között jól lehet közlekedni, az utat letakarították. A szanyi csomóponttól a megyehatárig azonban folyamatosan hordja vissza a havat a szél az útra, legfeljebb 40-nel lehet biztonságosan közlekedni. A hármas kamionbalesettől két kilométerre Répcelak felé két kamion szenvedett balesetet. A 86-os főúton közlekedőket Belednél, illetve Répcelaknál leterelik a főútról. A Kapuvár és Beled közötti 8611-es számú út is havas, 30-as tempónál gyorsabban menni balesetveszélyes.

12:05
A 85-ös főúton a bágyogszováti leágazásnál is baleset történt, egy kisbusz borult az árokba - jelentette tudósítónk. Elmondása szerint Dénesfa felől biztosan maradt ki ma délelőtt buszjárat.

11:40
A Miklósmajornál történt hármas kamionbaleset helyszínéről jelentkezett Molnár Sándor, a kapuvári tűzoltóság parancsnoka, aki elmondta, hogy a tűzoltóság részéről komoly erőkkel vonultak ki a helyszínre (Csorna, Kapuvár, Sárvár és Répcelak egységei), mivel a három kamion egyike veszélyes anyagot, nitrogént szállított. A tűzoltók megvizsgálták a tartályt, amelyről megállapították, hogy nem sérült meg, minimális szivárgás észlelhető csupán.

Fotók: Turbók AttilaA rendőrségi helyszínelés miatt azonban még legalább fél egyig teljes útlezárásra kell számítani a 86-os főút ezen szakaszán.


Miklósmajor nagyobb térképen való megjelenítése


11:20
Késnek a vonatok az intenzív havazás miatt a GYSEV vonalain. A vasúttársaság vonatai átlagosan 20-30 perc késéssel közlekednek a Sopron-Győr, valamint a Sopron-Szombathely és a Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalakon.
Az erős havazás miatt késésekre lehet számítani a nap folyamán a GYSEV vonalain. A vasúttársaság arra kéri Kedves Utasait, hogy utazásuk előtt érdeklődjenek a GYSEV pénztáraknál, az információs pultoknál, valamint a +36-99-517-212-es információs telefonszámon!

11:15
Másodfokú, marancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Nyugat-Dunántúl területére ma éjfélig a nagy havazás és a hófúvások, holnap éjfélig pedig a hófúvások miatt. Jenki Szilvia meteorológus a Kisalföld kérdésére elmondta, csütörtökön még 5–15 centiméter friss hó hullhat. Ehhez élénk, helyenként erős északi szél társul, ami sok helyen hordani fogja a havat. Pénteken már egyre kevesebb helyen lesz csapadék, de erős széllökésekre továbbra is számítani kell.

11:10
Újabb baleset történt a 86-os főúton Miklósmajornál, ezúttal három kamion csúszott egymásnak. A főúton teljes az útzár - tudta meg a Kisalföld Kocsis Tündétől, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.
A reggeli baleset miatti útzárat már feloldották, de a kamionok balesete miatt ismét lezárták a 86-ost.


10:40
Legfeljebb pár perces késésekkel közlekednek a Kisalföld Volán buszai - közölte az Bognár József forgalmi és kereskedelmi igazgató az MTI-vel. - A fennakadást nem is annyira a havas út, hanem a megnövekedett és ezért lelassult forgalom okozza - mondta, jelezve, hogy minden járatuk közlekedik.

9:40
Már sehol sem esik a megyében, az utak takarítása folyamatos.

Téli képek Győrből - Fotók: Krizsán Csaba9:13
Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései szerint a hóréteg vastagsága szerda estétől csütörtök reggelig Sopron-Kurucdombon 7 centiméterről 13, Péren 3 centiméterről 19 centiméterre nőtt – közölte a Kisalfölddel Jenki Szilvia meteorológus. A friss hó így a két településen 6, illetve 16 centiméter.

9:00
A havazás miatt kisebb közlekedési baleset történt csütörtökön reggel a Fertő parti úton. A kisalfold.hu információi szerint ketten sérültek meg könnyebben.

8:55
Sopronban, illetve a város térségében az elmúlt éjszaka mintegy 10-15 centiméternyi hó hullott. A havazás mostanra gyakorlatilag elállt.
A városban nehézkes a közlekedés, ugyanis nem, vagy csak alig takarították el az utakat. Nehezen járható az Elkerülő út, a Fertő parti út is.
A szél is fúj, ezért napközben hóátfúvások is keletkezhetnek.

8:45
A vonatok Győr és Budapest között néhány perces (3-15 perc) késéssel közlekednek, a Ciklámen-Savaria InterCity azonban 64 percet késik - derül ki a MÁV-START honlapján található online menetrendből. Budapestről Győr irányába a szintén néhány perces késésre lehet számítani.

8:40
Az M1-es autópálya megyei szakaszán a havazás nem okoz gondokat a közlekedésben.

8:35
A halálos balesetről újabb információink vannak: Répcelak felől feltehetően nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett Opeljével egy 50 éves beledi férfi, s emiatt történt a baleset. A csúszós úton ugyanis autója megcsúszott, keresztbe fordult és nekiütközött egy szemből érkezeő, szabályosan közlekedő kamionnak. Az Opel 50 éves beledi vezetője a helyszínen meghalt.

A kapuvári tűzoltóság felvételei.


8:28
Újabb baleset történt a 86-os főúton: Beled és Páli közt egy személygépkocsi árokba csúszott.

8:24
A 8611-es út gyórói leágazójánál egy Renault személygépkocsit és két utasát mentették ki a kapuvári tűzoltók negyed nyolckor. A havas és szeles körülmények között mintegy 25 perc kellett a mentéshez.
 
8:18
A Beled és Répcelak között történt balesetről megtudtuk, a 86-os főúton Miklósmajornál történt hét óra előtt: egy személygépkocsi és egy szlovák göngyöleget szállító kamion ütközött.
A személygépkocsi a baleset során kettészakadt, egy ember meghalt, egy fő súlyosan megsérült.
A 86-os főúton főúton teljes útzár van, a rendőrségi helyszínelés jelenleg is folyik.
A mentéshez a kapuvári tűzoltókon kívül a répcelaki önkéntesek is kivonultak.

8:15
Győr-Moson-Sopron megyében havasak az utak, Kapuvár és Csorna térségében a havat a szél is fújja. A főutakat ugyan tisztítják, de 50-nél többel menni veszélyes.

7:50
Halálos baleset történt a 86-os főúton Beled és Répcelak között - tudta meg a kisalfold.hu Molnár Sándortól, a kapuvári tűzoltóság parancsnokától. A főúton áll a forgalom, a rendőrök visszafordítják az autósokat.

7:30
A főútvonalak megtisztításának már nekiláttak, de a mellékutaknak csak téli felszereléssel javasolt nekiindulni - mondta Dávidházi Róbert, a közútkezelő ügyeletese megjegyezve: a 8-15 centiméternyi hó várhatóan hosszan megmarad.

A megyei katasztrófavédelem ügyeletesének közlése szerint eddig egyetlen havazással kapcsolatos esethez riasztották őket: Répcelak és Beled között egy kamion szenvedett balesetet. Mivel épp útban vannak a helyszínre a kapuvári tűzoltók, részleteket egyelőre nem tudott mondani.

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. gönczsandor 2010. február 13. 16:51
  „györböl koronco felejovet akoroncoi hatarba 30 -40 centimeteres hofuvasok alakultak ki fel palyas uton lehet haladni foltokba sikossagra lehet szamitani.kerem aki erre jon az ovatossan jojjon mert nem reg huztak kiegy kocsit ahofuvasbol.”
 • 66. Mankapunka 2010. február 12. 14:06
  „és ők most még bekaocsolták a harckocsi üzemmódot”
 • 65. Agent 2010. február 12. 09:35
  „63.

  Szőrsapkában, kucsmában, kalapban vezetés eleve szívlapát kategória, régi suzuki swifttel fokozba pedig aztán tényleg durva.....az a kategória, aki azt hiszi, hogy ha 90-el megy a főúton, akkor az szabályos, de ha 60-al, akkor aztán nagyon szabályos:):)”
 • 64. igazmondó 2010. február 12. 09:26
  „valakinek friss infója a győri utakról?
  reggel jó volt autókázni a hóban és mivel meguntam az adóbevallások gyártását, mennék megint.
  havasak még az utak, vagy már letolták/sózták mindenhol?

  ps.: tegnap csanakon vinaszoztak! imádom a pirított zsemlemorzsává váló hóbuckákat. csak a szilvás gombóc hiányzik. és engem a szaga sem taszít, sőt, kedves gyerekkori emlékeket idéz, mikor még a főútvonalakon is szórták”
 • 63. Csajsziland 2010. február 12. 08:58
  „Vág-Szil a hófúvás miatt traktorral járható. Vagy busszal, vagy terepjáróval.
  Kicsi, alacsony kötényű autóval nem :-)
  Csak azt mondja meg valaki, minek a tiszteletére kell a 85-86-on 40-nel döcögni?!?!
  A sort vezeti: Suzuki swift, nyusziszőr sapka, 10 óra 10-es kormányfogás, az első ülésre felesleges a támla...
  Csorna után a 85-ön a döri elágazás után kis fehér "szappantartó" az árokban.
  Emberek, legyünk már tisztában a saját és autónk határaival.
  És még valami: nem elég a szélvédőket takarítani, bizony a lámpabúrákat is kellene... Sőt, a világítást is fel kell kapcsolni. Nem elég, ha a hó világít...
  Valamint, tisztelt felebarátaim, Csornán a temető előtti körforgalom NEM KÉTSÁVOS! Bizony, ki kell várni, amíg beengednek, nem betolakodni, dudálni, anyázni.”
 • 62. Agent 2010. február 12. 08:36
  „Igazmondónak igaza van, itt a ritka alkalom, hogy mindenki, aki lebénul ha bármi fehéret észlel az úton (kivéve a felfestést), keressen valami teret, rétet, mellékutat, nem takarított üres parkolót, és megtanuljon hóban vezetni, gyakorolni az uralom elvesztését és visszaszerzését a kocsi felett (máshogy nem megy). Hajrá.”
 • 61. mc 2010. február 12. 08:10
  „Sem trafipaxxal, sem hótolóval nem találkoztam.
  A hó hózik, a szél fújja.

  Az állam rendőrsége jó időben vigyáz ránk a trafipaxxal.
  Az állam közútkezelője pedig rossz időben vigyáz ránk.

  Elvégre adózunk, mint állampolgár, adózunk mint járműtulajdonos, adózunk, mint üzemanyag vásárló.

  Meg is köszönjük a nagy igyekezetet.

  Akivel meg a gondoskodás ellenére baj történik, az vessen magára.
  Szórjon a fejére hamut. Vagy inkább az utakra ?”
 • 60. Agent 2010. február 12. 08:02
  „uhhh, nagyon karaj volt ma reggel a hóban vezetés, valószínűleg azért, mert eleve fanatikus síelő vagyok:)
  Direkt lementem a Radnóti-szobor felé a régi bécsi útra, szűzhóban lehetett csapatni 80-al, minden gond nélkül, kint az egyesen meg lépésben araszolt a nép, imádom ezt az időt, + reggel bemelegítésnek fél óra hólapátolás:)”
 • 59. igazmondó 2010. február 12. 06:55
  „és iggeeen reggel ötkor szinte letakarítatlan utakon tudtam autókázni. Végre! Imádom a havat. Csak hát ugye amikor az ember utolér egy tojásokon lépkedőt... De a 4 sávoson szerencsére az előzés sem bajos.
  Ki a hóra emberek! Gyakorloni a vezetést!”
 • 58. Mankapunka 2010. február 12. 01:30
  „Az utak nagyon jól járhatók itt Győrben.
  Nem kell sírni,hogy nincs szarrá sózva az út,most pont jó a hóréteg,amiben tud "kapaszkodni" a gumi.

  Kilicsel előre vegyetek minden kanyart,akkor nincs probléma.”
 • 57. watchman 2010. február 11. 22:14
  „Van valaki péri?
  Mi köze van Pérnek a 86-os úthoz?”
 • 56. dobefala 2010. február 11. 20:25
  „részvétem az egész családnak,FŐLEG nektek Nóra VIki szeretlek titeket!:-(”
 • 55. Sikloernyos 2010. február 11. 20:22
  „En hajnali fel4kor kelek, indulok a furgonnal Polgarra. nem is a Bp. utani szakasztol felek, hanem attol, ami addig jon, foleg, Bezenye-Mosonmagyarovar kozott.... raadasul ejszaka nem nagyon takaritjak a palyat sem kis orszagunkban...”
 • 54. csajszi23 2010. február 11. 19:40
  „igazamvan:)
  ezzel egy gond van, nem járok sűrűn bácsára hehe
  de azét azt leírhatnád mivel sikerült ezt elérnem, kíváncsi vagyok.”
 • 53. Igazamvan 2010. február 11. 19:03
  „Nem én voltam.
  De TOP1-et sikerült kiharcolnod nálam.
  NŐ-SUZUKI-BÁCSA.Fehér ember nem felejt...”
 • 52. csajszi23 2010. február 11. 18:46
  „Mankapunka!
  Igen ezt érdemli igazad van, csak ezzel a malőrrel én is veszélyeztetve voltam, de tudom izgatta a suzuki ez csak azért volt:D”
 • 51. ungi 2010. február 11. 18:41
  „En is autoztam ma 200 km-t. Egy elmeny volt. Ausztriaban az autopalyan siman 130-as tempoval lehetett menni. Csak hat ize...a hatar ezen oldalan, meg 50-el lehetett bandukolni. Igaz, az idei telen elöször lattam egymas utan ket hotolot menni. Toltak ezerrel a havat, de a sozojuk, az nem szorta a sot. Lehet megtiltottak nekik!”
 • 50. Zotyesz-apu 2010. február 11. 18:31
  „Találtam egy első rendszámtáblát. IPJ... Ha hiányzik vkinek jelentkezzen.”
 • 49. Mankapunka 2010. február 11. 18:11
  „Csajsziland

  Bevársz egy emberkét,aki a bekötőúton megy,te meg mész utána.
  Főutak már simán járhatóak.
  Legalábbis most éjjel is simán járható volt.”
 • 48. bocikriszti 2010. február 11. 17:02
  „ma már felkészülök a holnapi napra:) katétert tuti bekötök:)”
67 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Hova mész így felszerelkezve éjfél után?˝

Tét - Gyújtogatás, kocsifeltörés miatt gyarapodik tétszentkútiakkal a polgárőrök száma.
Tovább olvasom