Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Soron kívüli vis maior előleget kaphat Nagyszentjános

A közelmúltban többször tudósítottunk a kritikus nagyszentjánosi belvízhelyzetről, melynek következtében több tucat házat fenyegetett a belvíz és sok pincében a fűtést is lehetetlenné tette.

Pénteken érdeklődésünkre Friderics Cecília polgármester elmondta: a helyzet többé-kevésbé normalizálódott. A katasztrófavédelemtől kapott három nagy teljesítményű szivattyúval, közel egy kilométeres tömlőhosszon a Fő utcából a házak közül a jég alól szinte az összes vizet sikerült kiszivattyúzni a Murzsa-gödör irányába és ideiglenes árkot nyitottak a József Attila utca mögött. A talajvíz szintje továbbra is nagyon, folyamatosan csorog a nemrég létesített nagy levezetőárkon. A Radnóti utca legmélyebb pontján a helyzet még mindig kritikus. Az előrejelzés szerint a héten olvadás lesz, ezért továbbra is készültségben vannak. A szükséges gerincárkok tervei a napokban elkészülnek, és ha lehet, még idén megkezdik a munkát a Radnóti utca és a Fő utca felé.

A ˝Szigetköz–Felső-Duna mente˝ Térségi Fejlesztési Tanács heti ülésén határozati javaslatot fogadott el, melyben egyebek közt kezdeményezik, hogy a jelentős belvízkárt szenvedett község önkormányzata a vis maior helyzet feloldása érdekében benyújtott támogatási igénye elbírálását megelőzően soron kívül támogatási előleget kapjon. Ezenkívül javasolják, hogy a hatóságok méltányosan és rugalmasan kezeljék a veszélyhelyzet azonnali elhárítása érdekében végzett munkák (a vízi létesítmények soron kívüli építése) utólagos engedélyezését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öregednek a győri nyugdíjasklubok

Félszáz nyugdíjasklub működik a megyeszékhelyen. Tagjaik egyre idősebbek, nehezen mozgósíthatók, alig van új jelentkező. Tovább olvasom