Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Sokszor zsúfolt a 6-os buszjárat Győrben?

A 6-os busz rendszeresen zsúfolt, az is előfordult, hogy nem fért fel az utas a vásárcsarnoknál a 10 óra 19 perces járatra. Ön mit tapasztalt?
Egy győri olvasónk azzal a panasszal keresett meg bennünket, hogy sokszor jár a városi 6-os busszal délelőttönként, ami rendszeresen zsúfolt. Hozzátette: december 1-jén az is előfordult, hogy nem fért fel a vásárcsarnoknál a 10 óra 19 perces járatra.

Az észrevételre Tóthné Ledó Anna, a Kisalföld Volán Zrt. üzletág-igazgatója válaszolt: „Győr helyi közösségi közlekedésének kiszolgálását társaságunk a város által megrendelt, illetve jóváhagyott menetrend alapján végzi. A menetrendben meghirdetett autóbuszjáratok esetében elsődleges szempont, hogy a kibocsátott szállítókapacitás összhangban legyen az utazási igényekkel. Ennek megfelelően autóbuszjáratainkat terv szerint az utazási igényeknek megfelelő befogadóképességű autóbusz végzi. Műszaki probléma esetén sajnos előfordul, hogy a meghibásodott csuklós autóbuszt csak kisebb befogadóképességű szólóval tudjuk pótolni. Esetenként lehet olyan rendkívüli helyzet, hogy egy-egy járaton a megszokottnál lényegesen nagyobb számú utas jelentkezik, ami valóban zsúfoltságot okoz. A váratlan helyzetekre sajnos nem tudunk tervezni, az ezekből adódó problémákat nem lehet még azonnali intézkedéssel sem orvosolni. A jelzett problémákból adódó kellemetlenség miatt utasaink szíves elnézését kérjük."

Olvasóink írták

 • 20. Ladyzsu 2011. december 31. 11:52
  „Mint nyugdíjas teljesen egyetértek a hozzászólókkal, nem tudom felfogni,hogy reggel 8 előtt miért kell a várost róni ?! Pl.postán már én is kaptam a "pofámra" hogy "merészeltem" egyszerre több csekket is feladni.....
  Képesek 1 szem csekkel vagy valami apróságért befutni a városba. Nem tudnak aludni vagy otthon tenni venni ?!
  Szerintem unatkoznak és nem tudják már hogy mivel üssék el az idejüket..... Nekem délnél előbb eszembe nem jut kitenni a lábam.”
 • 19. Freehill 2011. december 30. 19:06
  „Dorcihka #15: ezzel én is teljesen egyetértek! Sok országban a nyugdíjaskedvezmény csak 9 óra után érvényes, így aki mindenáron csúcsidőben akar utazni, annak hozzá kell járulnia a többletköltséghez.

  Beresforder #19: úgy tudom, 10 buszba került ilyen utasszámláló berendezés! Tehát ha nem is minden nap minden járatról, de - a buszok megfelelő cserélgetésével - mindenhonnan lesz viszonylag friss adat.

  Győrben szerintem is lehetne létjogosultsága a kötöttpályás közlekedésnek: erről már több tanulmány is készült, és a város még részletesebb vizsgálatokra is pályázott nemrég.”
 • 18. Beresforder 2011. december 29. 17:49
  „Nem tudom hogy ezzel az informatikai fejlesztéssel megoldották-e, ha nem akkor egyáltalán megoldható-e, de szerintem lehetne automatizált forgalomszámlálást végezni a buszokon. Nem egy-két járaton, nem egy-két napon az évből, nem diákokkal, hanem egy adott vonal minden járatán és egész évben folyamatosan és automatizálva. Ezzel néhány év után nagy százalékkal be lehetne állítani a menetrendet és szükség esetén könnyebb lenne változtatni is.
  Ha minden járatra meglennének a fő számok, akkor könnyebb lenne a buszparkot is hozzá igazítani a forgalmi igényekhez.
  A villamosról meg annyit, hogy szerintem egy Marcal 2 - vasútállomás - Gyárváros - Ipari park útvonalra csak a villamosokat kellene megvenni és indulhatna is a járat. Legfeljebb a 83-as melletti bevásárlóközpontokig kellene meghosszabbítani a síneket. Lehetne gyorsjárat 4, max. 5 megállóhellyel.”
 • 17. Goldmund 2011. december 29. 08:26
  „A 17.hsz-ra még annyit, hogy nem egyszer voltam én is tanúja annak, hogy munkanap reggel negyed nyolckor (=abszolút csúcsidőben) áll kint a 14-es busz megállójában a nyugdíjas és meséli a szomszédasszonyának, hogy most megy be a Virágpiacra, meg a lottózóba.
  Eszébe sem jut, hogy ezt reggel 8 után is megtehetné...”
 • 16. picur63 2011. december 29. 06:14
  „. mrbalage látom te átlátod a dolgokat nyugdijas ügyben én mint buszsoför sokszor szembesülök ezekkel a dolgokkal nem fért fel? mehetne a 17-5 17A busszal is a város fele igen nem kellene engedni pl müszakváltáskor meg mikor iskolába mennek a gyerekek jönnek avval a nagy banyamobillal az + egy hely -hozzáteszem nekem a keresetemböl csak kis reklámtáskába elfér amit kapok érte-szegény nyugdijasok sajnálom is öket de mig a 80 ezret keresö 3 családot nevelönek meg kell venni a bérletet ezek meg ingyen utaznak és pont nekik nem tetszik semmi ha megvárja az ember öket mikor futnak mint a nyúl azt se mondják hogy kösz persze ez a fiatalokra is jellemző amugy délután 5-töl meg tök üresen járunk a 6-ossal”
 • 15. njozsi 2011. december 28. 21:33
  „Szerintem itt az ideje, hogy kötöttpályás közlekedése is legyen Győrnek. 2-3 villamosvonal megoldaná a közlekedési problémákat Győrött is, mint ahogy megoldja Szegeden, Debrecenben, vagy Miskolcon. Mindhárom városban EU-s támogatással bővítik a vonalakat. Pécsett visszaépítik a villamosvonalat, sőt! 2-3 vonal megépítését tervezik. Pedig a belvárosban ugyanolyan szűkek az utcák, mint nálunk Győrben. Ne felejtsük el! A villamos nem kormol, nem füstöl, a pályáját le lehet zárni a közúti forgalom elől. Ezért gyorsabb is, mint a buszok.”
 • 14. Dorcihka 2011. december 28. 21:23
  „Én nem a Volánt vagy a buszsofőröket szidom.. én azzal nem értek egyet és tudom felfogni.. hogy manapság már a nyugdíjasokban nincs annyi, hogy ne szálljon fel a zsúfolásig tele busszra 3 nagy táskával a piacra menet vagy éppen onnan jövet.. Azt is tudom, hogy vannak pótjáratok reggel a Bercsényi felé hiszen én is Bercsényis diák vagyok..”
 • 13. Dwatson 2011. december 28. 17:59
  „Szerintem örüljünk hogy egyáltalán járnak még buszok,mert a jelenlegi vezetőink éppen azon törik a fejüket hogy hogyan lehetne spórolni rajta.”
 • 12. Tündenéne 2011. december 28. 17:05
  „Ez a válasz nem volt válasz a kérdésre. Szerintem a szóvivők, sajtóreferensek, üzletág-igazgatók meg ilyesvalakik ezt direkt tanulják...”
 • 11. Muaddib 2011. december 28. 16:40
  „Bár ez a cikk nem arról szól, hogy a busz sofőrökre panaszkodjak, Nem is szoktam.

  De van valami, böki a csőrömet, és hátha olvassa valaki egy illetékes, aki tehet ez ügybe valamit.
  Sajnos egyre gyakoribb hogy az első ajtón szinte alig férek fel, mert mindig ott van a sofőr fülkénél egy személy, aki éppen a világ legfontosabb dolgát mondja a sofőrnek és a felszálló utasok, sem hatják, meg hogy odébb álljon.
  Legtöbbször nők de vannak férfiak is.
  Az utasok felszállását, jegyvételét, jegykezelését, kisseb csomag biztonságos felvitelét a buszra teljesen ellehetetlenítik.
  Mivel sem, a sofőr sem az "útonálló utas nem veszi észre magát, ezért teszem itt szóvá!”
 • 10. traktoros 2011. december 28. 14:36
  „A 22 -es járat is legtöbbször tele van és kisbusz,a 22A meg 4 percenként jár és csuklós”
 • 9. Freehill 2011. december 28. 13:42
  „Accentos: sajnos a Volánnak csúcsidőben és azon kívül is ugyanannyi csuklós és szóló busza van...

  Dorcihka: nézd meg a menetrendet, a 14-esen már most is 4 "pótjárat" van reggel 7 és 8 között, elhiszem, hogy ez is kevés, de ennyi busz van! Több busszal nyilván kényelmesebb lenne az utazás, szerintem mindenki örülne neki (azért ne úgy képzeld el, hogy a volánosok direkt élvezik, ha jól kiszúrhatnak az utasokkal...), viszont így is több száz millió forint veszteség keletkezik minden évben, akkor honnan lenne pénz több buszra?

  Lehet mindenféle aljas rágalmakat kitalálni a Volánosokra, de ők is csak abból tudnak főzni, ami van...”
 • 8. Freehill 2011. december 28. 13:32
  „elemér: a totemek árának önrészéből 1 db új buszt lehetett volna venni, az mit oldott volna meg?

  Borb77: soha nem mondd, hogy soha :) Általában tényleg nem csuklós a 6-os, de a reggeli és a délutáni csúcsban is rendszeresen van rajta néhány csuklós. A 2-essel gyakran utazom, hetente legalább 3-4-szer, én is sajnálom, hogy le lett rövidítve. De a saját szememmel láttam, hogy amíg a nádorvárosi részen ki volt/van tömve, addig a Korányi térre járatonként max. 2-3 ember utazott vele. Sajnos némileg érthető, hogy a városnak erre nem volt pénze :( Viszont a 40 perc túlzás, arrafelé jár a 11-es, 14-es, 23-as is, mindhárom 10 percenként.”
 • 7. kleopatra 2011. december 28. 13:32
  „gyerekem a Veres Péter középiskolába jár, heti 2-3 alkalommal gyalog megy be a Révaiba (ami nem káros egyébként) mert nem fér fel a buszra,”
 • 6. mrbalage 2011. december 28. 13:04
  „Valószínű, hogy az igazat válaszolták a hölgynek, mivel én is minden reggel a 6-ossal utazok, ami mindig a lehető legkisebb busz. Tehát minden nap, reggel elromlik egy nagy csuklós, azért jön a kisebb. Most már értem, köszönöm! Mert eddig azt hittem, hogy tojnak a fejünkre és közbe jót röhögnek rajtunk az irodában azok, akik reggel nem a "közösségi közlekedést" (milyen szép marketingszó:) veszik igénybe, hanem egy német bálnával mennek be a jól befűtött irodába.
  A nyugdíjas problémára az egyetlen megoldás az lenne szerintem, ha az ingyenesség csak reggel 8 óra utánra szólna. De ezt senki nem meri meglépni, mert ők a legnagyobb szavazóbázis, ha a nyugdíj utána még azt is elvennék tőlük, hogy nem mehetnek ingyen, reggel 8-ra a piacra: lázadás lenne.”
 • 5. tünöc67 2011. december 28. 13:00
  „Tényleg sokszor zsúfolt! Nem elnézést kellene kérni, hanem a problémásabb időszakokban sűríteni kéne a járatokat, 40(!) perc helyett 20 percenként is mehetne! A 6-os az Észak-Déli tengelyű járat, illene sűrűbben járnia.”
 • 4. Dorcihka 2011. december 28. 12:03
  „Én ehhez csak annyit fűznék.. Minden hétköznap reggel valamint délután meg lehet nézni a 14es buszjáratot. Állandóan zsúfolásig tele van a Lukácsos valamint a Bercsényis diákokkal.. hiába tett az iskola bejelentést, pót busz nincs, de a legviccesebb az mikor az öreg nyugdíjasok akik ráérnének másik busszal is közlekedni még feltolakodnak az amúgy is zsúfolt buszra és még nekik áll feljebb, hogy miért nem szorítunk nekik helyet a buszon. Elnézést kérek én is, mint diák, hogy nem szállok le és adom át a helyem a nyugdíjasnak.. -.-" hát álljon már meg a menet.! Miért nem tud a 10perccel későbbi busszal menni.?:O”
 • 3. Accentos 2011. december 28. 11:36
  „mindegyik buszra igaz,de személyes tapasztalatom a 11-esel kapcsolatos.állandóan tömve van,nemhogy leülni,még sokszor kapaszkodni se lehet.bezzeg olyankor jár a csuklós busz,mikor semmi szükség rá.pl reggel 5.20-kor,este7-8 között,mikor alig lézeng valaki a buszon...
  Arról nem is beszélve,milyen vezetési stílusa van egy-két sofőrnek mondott lénynek.nagy gáz,nagy fék.lehet,hogy a téeszbe ez elmenne,de utasokat szállítanak,nem krumplit!”
 • 2. Borb77 2011. december 28. 10:45
  „Megható ez a "személyre szabott" válasz, kár, hogy a 6-os járat vonalán soha nem jár csuklós busz. Köszönjük.
  Nyilván így születnek meg egyéb járatmegszüntetős döntések is az íróasztal mellől lásd. 2-es busz nem jár a Korányi térig. Most bukdácsolhatunk úttalan utakon, és várhatunk a 10 perc helyett 40 percet.”
 • 1. elemér 2011. december 28. 10:36
  „Elnézést kérünk mert nincs elég buszunk ami jó és megbizható. Sokba kerültek a totem oszlopok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Remény híján a szeretet ad erőt

Szívet melengető ünnepet tartottak a hajléktalanok melegedőjén szenteste napján. Az utcán élők… Tovább olvasom