Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Sokszor húszezer forintért

Húszezer forint – ennyi a különbség a minimálbér és a létminimum között hazánkban. A Magyar Szakszervezeti Szövetség azért küzd, hogy a kettő közé egyenlőségjelet lehessen tenni.

Kordás Lászlót választották nemrégiben a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökévé. A MaSZSZ-t három munkavállalói érdekképviseleti konföderáció hozta létre, így mintegy 250 ezer tagja van. Ez már elegendő erőt jelenthet az elnök szerint ahhoz, hogy jelentős változásokat érjen el a szakszervezet. Több megmozdulást terveznek, több jogszerű módszert, látványos eszközt felhasználnak az elkövetkezőkben céljaik érdekében, mert Kordás László szerint úgy tűnik, a tárgyalások nem hoznak eredményeket.

Legfontosabb törekvéseik közé tartozik a dolgozói szegénység megszüntetése, a munkajogi szabályok megváltoztatása a dolgozók érdekében. Az elnök ígérete szerint többet láthatjuk az elkövetkezőkben az utcán a szakszervezeteket, több nyilvános rendezvényt akarnak szervezni, legközelebb például május 1-én. De a jelentős eredmények eléréséhez az is kell, hogy akik magasabb béreket akarnak és szeretnék, hogy A munka törvénykönyve megváltozzon, azok jelenlétükkel erősítsék mozgalmukat, azaz menjenek el megmozdulásaikra – hangsúlyozta.

Kordás Lászlót a következő négy évre választották a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökének, a Közmunkások Szakszervezetének főtitkára, az egyik leginkább kiszolgáltatott munkavállalói csoport érdekképviseletének főtitkára. Ma Győrben találkozott a MaSZSZ tisztségviselőivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orosz rulett a Nyugat kapujában - 20 éves a győri állatmenhely

A kilencvenes években az állatvédőket még mindig a bűnözők és az őrültek között valahol félúton tartották számon. Húsz év alatt ez talán változott. Tovább olvasom