Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Sokan kimelegedtek a NAV-ellenőrzés után

A nyári ellenőrzés-sorozat során – több héten keresztül – a wellness- és gyógyturizmushoz kapcsolható szolgáltatókat is ellenőrizte az adóhatóság. „Az egészségmegőrzéshez köthető szolgáltatószektor célzott ellenőrzése az átlagosnál sokkal magasabb számban tárt fel hiányosságot; az adózók közel fele nem adott nyugtát és/vagy nem jelentette be alkalmazottját" – áll a csütörtökön kiadott közleményben.
Az érdekesebb esetek közül íme kettő: Egy pedikűrös szolgáltatásait vették igénybe az adóellenőrök, akihez elfoglaltsága miatt csak egy héttel később lehetett bejelentkezni, mondván: már „betelt a hétre a naptára". A kezelést követően fizetésre került sor, a bizonylat kiállítása és átadása azonban elmaradt. Ekkor észlelték és foglalták le az adóellenőrök a bejelentkezéskor említett naptárat, amely szó szerint betelt, azaz naponta 8–9 vendég kezelése volt felsorolva rajta. Ezzel ellentétben a nyugtatömbben volt olyan nap, amelyre egyáltalán nem állítottak ki bizonylatot.

Szórólapon hirdette magát az a gyógymasszőr, aki több hónapja – jogszabály adta lehetőséget kihasználva – papíron szüneteltette tevékenységét. A szórólap alapján elvégzett ellenőrzés azonban nem épp ezt igazolta, hanem azt, hogy a tevékenység szünetelésének bejelentése óta teljes bevételének az eltitkolására törekedett. Már csak „hab a tortán", hogy a kiszabott mulasztási bírság mellett az átalányadózási lehetőségét is elveszítette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatértek a Marcal szerelmesei

Fürdenek, horgásznak a folyóban, pihennek a partján: a Marcalba visszatért az élet, a víz minősége kiváló. Tovább olvasom