Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Sokan élnek az Erzsébet-program pályázati lehetőségeivel

A megyében két fürdőben is fel tudják használni a nyugdíjasok a kedvezményes lehetőséget: a győri Rába Quelle-ben és a Balfi Gyógyfürdőkórházban.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2014-ben az Erzsébet-program keretében 62 pályázatot hirdetett meg: nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, valamint gyerekek részére.

A Programra ebben az évben 3,5 milliárd forintot biztosít az Alapítvány. Az első évhez képest az immár harmadik évébe lépett Program pályázatainak száma megkétszereződött. Gyerekek részére 58 féle Erzsébet-tábort, köztük több mint 20 új tábort hirdettek – újdonság a népi mesterségek tábora, az író-olvasó tábor, vagy a hatféle speciális sport- és a kétféle művészeti tábor – és ugyancsak újdonság a Napközi Erzsébet-tábor, amelyet hat leghátrányosabb kistérségben szerveznek.

Az Alapítvány a pályázói visszajelzéseket figyelembe véve bővítette szociális üdülési pályázatait, így a nyugdíjasok számára idén kétféle pályázatot hirdetett: a szociális üdülési pályázaton kívül az idei év legnépszerűbb újdonsága a „Fürdőbelépő nyugdíjasok részére Erzsébet Kártyán" kiírás volt, melynek nyertesei az ország számos fürdőhelyszínén március 3-tól vehetik igénybe a kedvezményes belépőt. Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője a Program újdonságairól szóló győri sajtótájékoztatón elmondta, hogy a nyugdíjasok számára meghirdetett két pályázat rendkívül gyorsan betelt.

Az idei évben az Alapítvány mintegy 34 ezer nyugdíjasnak biztosít pihenési lehetőséget. Széles Sándor Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott ismertette, hogy a megyéből tavaly közel 3000 fő vett részt a szociális üdülések valamelyikén, és emellett mintegy 1000 gyerek táborozott vagy kirándult a Program jóvoltából. „A megyei iskolák az idén is nagyon várták az új pályázati kiírásokat, hogy ők is részesei lehessenek a tábori élményeknek" – mondta el a kormánymegbízott.

Simon Róbert Győr alpolgármestere, választókerületi elnök kiemelte, hogy a megyében két fürdőben is fel tudják használni a nyugdíjasok a kedvezményes lehetőséget: a győri Rába Quelle és a Balfi Gyógyfürdőkórház látogatható a megyében így. Az Erzsébet-program 2014. évi pályázataira a korábbi évekhez viszonyítva lényegesen gyorsabban és többen jelentkeznek. Az Alapítvány számára nagy örömet jelent, hogy az idei évben még több nagycsaládosnak, nyugdíjasnak és fogyatékossággal élőnek tud üdülési, pihenési lehetőséget biztosítani a Program keretében.

Az Erzsébet-program megvalósítását az Erzsébet-utalvány forgalmazásának pénzügyi eredménye biztosítja, központi költségvetési források bevonása nélkül. Az Erzsébet-táborokra a keret kimerüléséig, de legkésőbb március 20-ig lehet jelentkezni a www.erzsebetprogram.hu honlapon. Győr, 2014. február 26.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkagépbe szorult egy férfi a győri Fehérvári úti üzemben

A dolgozó lába szorult be a szerkezetbe, ahonnan a tűzoltók feszítővágó eszközzel szabadították ki… Tovább olvasom