Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Sok színes virágból egy csokor

A Nádorvárosi Közoktatási Központ, Óvoda és Általános Iskola már több évtizede ápolja külföldi kapcsolatait.
A Nádorvárosi Közoktatási Központ, Óvoda és Általános Iskola már több évtizede ápolja külföldi kapcsolatait és második éve vesz részt a Comenius-programban. A német (Willich) és finn (Turku) partneriskolákkal az a céljuk, hogy dalokon, néptáncokon és népi hagyományokon keresztül a tanulók megismerjék az egyes országok zenei kultúráját.

Az idei tanév első diáktalálkozóját a Nádorvárosi Közoktatási Központ szervezte meg. A közösen eltöltött egy hétben lehetőség nyílt óralátogatásokra, a Xántus-múzeum néprajzi anyagának megtekintésére, Győr városa és a Dunakanyar nevezetességeinek megismerésére.
Egyeztették az előttük álló év feladatait: naptárt készítenek a diáktalálkozókon készült képekkel, háromnyelvű szakácskönyvet állítanak össze a jeles napokhoz kapcsolódóan, népdalok CD-felvételeit és kottáikat cserélik ki a közös zenei vonások megismeréséhez.
Már most izgatottan készülnek a márciusi, Németországban tartandó diáktalálkozóra, ahol magyar népi hangszereket mutatnak be a partneriskoláknak.

A személyes kapcsolattartás, a közös tevékenység öröme hozzájárul a tanulók kommunikációs képességeinek fejlődéséhez és zenei ismereteik bővüléséhez. A különböző országok együttműködése lehetőséget biztosít arra, hogy a diákok és az iskola tanárai megismerjék a közös európai kultúrát és történelmet, amely olyan, mint egy mezei virágcsokor. Különböző színekből áll, de csak együtt lehet szép.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri alkotók a művészeti árverésen

Győrt országszerte a modern művészetek fellegváraként emlegetik, az itt található, országosan is a… Tovább olvasom