Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Sok hűhó semmiért?

Győrben a Hédervári út, a Galántai út és Zemplén utca által határolt rész lakói az utóbbi napokban aláírásgyűjtésbe kezdtek.
Révfalui lakosok az utóbbi napokban aláírásgyűjtésbe fogtak, hogy a lakhelyükhöz közeli ingatlanra adott, 25 lakásos társasház felhúzására vonatkozó elvi építési engedélyt vonják vissza. A telek tulajdonosa szerint félreértésről van szó.

Győrben a Hédervári út, a Galántai út és Zemplén utca által határolt rész lakói az utóbbi napokban aláírásgyűjtésbe kezdtek. A révfalui emberek – szám szerint ötvenhatan – petíciójukban azzal a kéréssel fordultak az önkormányzat városépítési irodájának megbízott főépítészéhez, Kozmon Kingához, hogy az általuk lakott területet kisvárosias beépítettségű övezetből falusias beépítettségű övezetbe sorolja. Az említett három utcában élők ezzel a lépéssel azt szeretnék elérni, hogy az eddig sikeresen megőrzött családias környezetbe a jövőben se épülhessenek soklakásos, nagy társasházak.

Az igazsághoz tartozik azonban, hogy a révfalui lakosok egy szerintük vélt, konkrét eset miatt akarják bebiztosítani magukat. Tudomásukra jutott ugyanis, hogy a közelükben egy építőipari cég elvi építési engedélyt kapott a városépítési irodától egy 25 lakásos társasház felhúzására. Az ominózus ingatlan jelenleg az egyik szomszéd tulajdonában áll. Az elvi építési engedély ellen a petíciót aláírók közül ketten, Kadocsáné Horváth Edit és Gulyás Zsolt másodfokon fellebbezést nyújtott be a Győr-Moson-Sopron Megyei Közigazgatási Hivatalhoz.

Ebben többek közt azzal érvelnek, hogy egy ekkora társasház felépítése esetén az ingatlan közelében lakók házainak értéke jelentősen csökkenne, s szerintük a szóban forgó terület jelenleg érvényes övezeti besorolása is kérdésessé teszi az elvi építési engedély megadását.
Kadocsáné Horváth Edit a Kisalföldnek elmondta, problémájukat a győri önkormányzat településrendezési bizottsága is meghallgatta, s ígérete szerint a révfaluiak ügyét a város következő közgyűlése elé terjesztik.

Az ügyben felkerestük a vihart kavaró telek tulajdonosát is. A neve elhallgatását kérő telektulajdonos megdöbbent az aláírásgyűjtésről szóló hír hallatán, és sajnálatát fejezte ki, hogy a sajtótól kellett mindezt megtudnia. Elmondása szerint ő maga lepődött meg a legjobban, amikor meglátta az építőipari vállalkozás által kért elvi építési engedélyen a tervbe vett 25 lakásos épületet.

A tulajdonos – állítja – nem akart hinni a szemének, s egy ilyen nagyságú épület felhúzása esetén nem lenne hajlandó megválni telkétől, ő sem tartja ugyanis reálisnak egy ilyen lakóépület megvalósítását, szerinte sem illene a révfalui környezetbe. „Nem gondolják komolyan, hogy saját telkemen engedélyezném egy gettó kialakítását" – mondta búcsúzóul a tulajdonos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekközpontúság a fő elv

A rugalmasság és a gyermekközpontúság ma is a gondozók legfőbb iránytűje egy győri bölcsődében. Tovább olvasom