Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Sok helyen szeretik a győri ropit

Európa 22 országán kívül Ázsiába, Dél-Amerikába és Afrikába is szállítja az Intersnack Magyarország Kft. a győri gyárában, magyar búzából készült termékeit.
A magyar malmi búza 1%-át, 12,5 ezer tonna gabonát vásárol és dolgoz fel a pálcikák, perecek és krékerek készítéséhez több mint 1 milliárd forint értékben a Chio termékeket is gyártó cég.

A gyár termékei Európa 22 országán kívül Kuvaitba, Brazíliába, Dél-Afrikába és Dél-Koreába is eljutnak. A legnépszerűbb lisztes termék a Győrben kifejlesztett ízesített pálcika, ez a holland piacon nemrég vált igazi kedvenccé. Az itt gyártott lisztes termékek 90 százaléka importra megy, legfontosabb partnereik közé tartozik például Csehország, Ausztria és Svájc.

Idén februárban helyeztek üzembe a gyárban két új gyártósort, a megnövekedett igények miatt. Fotó: M. M.
Idén februárban helyeztek üzembe a gyárban két új gyártósort, a megnövekedett igények miatt. Fotó: M. M.


Egy év termése 8000 tonna ropi és perec gördül le idén az Intersnack győri gyárának sorairól.
Az Intersnack nagy részben kisalföldi termelőktől vesz gabonát. A cég által felvásárolt összes búza körülbelül 70 százaléka származik innen, ez a mennyiség a régió termésének közel negyedét adja ki. A többi búza, illetve liszt az ország számos területéről, a Mezőföldről, a Balaton-felvidékről és a Kiskunságból is érkezik.

„A Chio termékek készítéséhez vásárolt búzafajták olyan beltartalmi összetevőkkel rendelkeznek, amelyek a snackgyártáshoz kifejezetten illeszkednek" – mondta el az Intersnack legnagyobb beszállítójának, a Goodmills Malomipari Zrt.-nek az értékesítési igazgatója, Szélpál Zsolt. „A magyar búza az unión belül is keresett, elsősorban a magas fehérje- és sikértartalma miatt. A hazai búzatermelés magas szakmai szinten zajlik, a magyar gabonából készült termékek ízesebbek, aromásabbak és magasabbak élvezeti értékekkel rendelkeznek" – tette hozzá.

Az Intersnack Vállalatcsoport idei fejlesztésével 16 ezerről 19 ezer tonnára emelte a győri gyárának éves kapacitását, két új sóspálcika-sütősor kezdte meg áprilisban a működését. „Az 1 milliárdos beruházásnak köszönhetően 30 új munkahelyet teremtett a cég, így már közel 400-an dolgoznak üzemünkben" – számolt be Merkler Róbert ügyvezető.

Az Intersnack győrszentiváni snacksütő üzeme idén egy tonna búzát ajánlott fel a Magyarok Kenyere Programnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri üzletből lopott élelmet - Elfogták, 50 napot kapott

A 47 éves tolvaj már többször próbálkozott. Tovább olvasom