Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Sok gyerek született, jöhet az óvodabővítés Ikrényben

Sok gyermek született az utóbbi években Ikrényben, ami nagy öröm a falu fejlődése szempontjából is, azonban egy kis fejtörést okoz az önkormányzatnak, mert szükségessé teszi az óvoda bővítését.

A Napsugár Napköziotthonos Óvoda épülete 1979-ben készült el, először egy, majd két csoport működött benne. Már a ’90-es években látszott, a bővítés elkerülhetetlen feladata lesz az önkormányzatnak. A lehetőségeket maximálisan kihasználva az egyik irodahelyiségből csoportszobát alakítottak ki, így 3 csoporttal működik ma az óvoda, de valójában az egyik helyiség csak 12–14 gyermek elhelyezésére alkalmas.

A tárgyi és a személyi feltételek adottak az óvodában, jelenlegi kihasználtsága 95 százalékos.

Bár konkrét tervek is készültek az óvodabővítésre, azok kivitelezésére már nem maradt anyagi forrása a falunak. Az ikrényi demográfiai adatok a születések számában nagyon jók, mindenképpen indokolnák egy nagyobb csoportszoba kialakítását.

 A Napsugár óvoda kihasználtsága jelenleg 95 százalékos. Fotó: Bertleff
A Napsugár óvoda kihasználtsága jelenleg 95 százalékos. Fotó: Bertleff


– A jelenlegi óvodát bővíteni kellene, hogy minden ikrényi lakos a helyi intézményt vegye igénybe. Ez fontos lenne az iskolánk számára is, mert az itteni óvodások nagy része a helyi oktatási intézményben kezdi meg általános iskolai tanulmányait. Év elején próbáltunk pályázni, de az iskolai létszámok miatt vissza kellett vonnunk a támogatásigénylést, mert nem feleltünk meg a kiírás feltételeinek.

Ezért helyi építész segítségével vizsgáljuk a lehetőségét a meglévő legkisebb csoportszoba bővítésének. Jó lenne ezt vállalkozók, magánszemélyek segítségével és részben önerőből megvalósítani. Továbbra is figyeljük a pályázatokat és bízunk abban, hogy olyat is kiírnak, amin elindulhatunk, hisz a gyermeklétszám mindenképpen indokolná ezt – szögezte le Németh Tamás polgármester.

Olvasóink írták

  • 1. duc_de_Orbieu 2011. május 20. 13:28
    „Na és ebből mennyyi került ki a nem az idén barnult népcsoportból?80%?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevallási roham a végén

Csaknem 80 ezer megyei adózó kért személyijövedelemadó-visszatérítést a megyében a hét közepéig. Az… Tovább olvasom