Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Sok álláskereső ment el a tréningre

Ikrény - A civilház kicsinek bizonyult, így a polgármesteri hivatal nagyterme adott helyet szerdán a munkaügyi központ közreműködésével tartott álláskeresési tréningnek.

A Győri Többcélú Kistérségi Társulás sikeresen pályázott a Társadalmi Megújulás Operatív Program (Támop) által nyújtható támogatásra, a tréninget ennek eredményeként szervezhették, együttműködve a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Győri Kirendeltségével.

Az álláskeresési tréning célja volt, hogy a résztvevők a munkaügyi központ szakértőjének segítségével egyrészt részletesebben megismerjék a központ szolgáltatásait, másrészt önismeret-fejlesztő tanácsadást, állásinformációs forrásokat kapjanak, szituációs gyakorlatokon vehessenek részt, elsajátíthassák az önéletrajz, a motivációs levél írásának tudományát, vagy hogy miként viselkedjenek egy állásinterjún. A szervezők a közös tréning után egyéni konzultációra is igyekeztek lehetőséget biztosítani.

Tálas Erika
Tálas Erika

Tálas Erika, a résztvevők egyike portálunknak elmondta, március óta keres 4–6 órás állást, hasztalan. Két kisgyermekét egyedül neveli, a nagyobbik tartósan beteg, nem tud nyolc órát távol tölteni tőle.

Tapasztalatai elkeserítők: több mint száz helyre küldte el életrajzát, a legtöbb munkaadó még csak nem is méltatta válaszra, dacára ruhagyártó szakközép-iskolai, vendéglátói üzletvezetői, boltvezetői, kereskedelmi menedzseri végzettségének. Ahová behívták, ott csak nyolc órában tudták volna foglalkoztatni. Gyors- és gépírói munkát kapna négy órában, a tanfolyamra viszont nincs elegendő pénze... Nem adja föl, ezért vett részt a szerdai tréningen is.

Hatos János
Hatos János

Hatos János épületburkolónak július óta nincs állása. Elvesztését egyértelműen a válság rovására írja. Azt mondja, ez olyannyira érezteti hatását most az építőiparban, hogy még a ˝szürke-˝ vagy a feketemunkára sincs igény: ezt egyébként az adott helyzetben meg sem kockáztatná. Szívesen tanulna más, megbecsült szakmát is, ha az tartós foglalkoztatással kecsegtetne.

Gergó András polgármester a szerdaihoz hasonló tréningek hatékonyságáról szólva lapunknak elmondta, az önkormányzat nyomon követi a résztvevők sorsának alakulását. Egyelőre ugyan nem nagy számban, de kaptak már visszajelzéseket sikeres elhelyezkedésekről. 

Olvasóink írták

 • 1. t-a-ibi 2009. szeptember 13. 12:08
  „Ezek az úgynevezett tréningek hatalmas pénzt emésztenek fel!
  A hivataloknak csak az kell, hogy beszéljenek róluk, az eredmény az nem érdekes.
  Mennyi álláshoz jutnak így az érdeklődők? %-ban, ki sem fejezhető!
  MUNKAHELY KELL, NEM TRÉNING!
  Álltatni, hülyíteni, a bajbajutott embereket szerintem átverés, amit ha valaki egyénileg tenné büntethető lenne!
  Ha a hatalom teszi az elfogadható?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szennyvízcsatorna épül kétmilliárdból

Elkezdődtek a tényői és győrszemerei közös szennyvízcsatorna-rendszer építésének előkészítési munkái, ezekre közel 80 millió forint támogatást nyert a két falu. Tovább olvasom