Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Soha ne legyen internetadó! - Újabb tüntetés szerveződik Győrben

Elutasítják a "szappandót", elfogadhatatlannak tartják a cafeteria adójának emelését is.


A tervek szerint november 17-én fogadja el az országgyűlés a jövő évi adóváltozásokról szóló jogszabályt. Azt már korábban bejelentették, hogy erre a napra Budapesten tüntetést szerveznek. Minden bizonnyal, több vidéki nagyvárosban is lesz megmozdulás.

Győrben mindenképp.

- Az időpont már teljesen biztos, viszont az előfordulhat, hogy több tüntetés is lesz. Ez majd a következő napokban derül ki, ugyanis a korábbi eseményt létrehozókkal további megbeszélések szükségesek - közölte a kisalfold.hu megkeresésére a november 17-i demonstráció egyik szervezője.

Kifejtette: az utcára vonulnak, hogy semmilyen formában és más néven se legyen internetadó. Továbbá elutasítják a "szappandót", valamint elfogadhatatlannak tartják a cafeteria adójának emelését is.

- Az eseményre bárki jöhet, bárki részt vehet azon, az egyetlen az, hogy pártokkal kapcsolatba hozható dolgo(ka)t ne hozzon - zárta a főszervező.

Győrben november 17-én folytatódhat a tüntetés. Felvételünk az első demonstráción készült.
Győrben november 17-én folytatódhat a tüntetés. Felvételünk az első demonstráción készült.Az internetadó tízezreket megmozgatott

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a jövő évi adóváltozások ismertetésekor jelentette be, hogy a terveik szerint 2015. január elsejétől Az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lehet. Nagyjából tíz film letöltésének több lenne az adója, mint amennyi most az előfizetési díj.

Ennek hatására Budapesten tüntetés kezdődött. Múlt héten vasárnap este mintegy 10 ezer fős tömeg vett részt az internetadó ellen.

A kormány támogathatónak tartja a felső plafont - közölte a nemzetgazdasági miniszter hétfőn. 

Győrben is volt tüntetés, de a megszervezésre kevés idő juthatott, mert meglehetősen kevesen vettek rajta részt.

A megmozdulások tovább folytatódtak, a több nagyvárosban is volt demonstráció.

Az elmúlt hét másról szinte nem is szólt, mit arról, hogy miért kell bevezetni az internetadót. Egyes vélemények szerint azért, hogy 3 százalék alatt lehessen tartani a jövő évi költségvetési hiányt. Egy másik álláspont szerint ebből fedezik az internet fejlesztésnek önrészét.

Abban kormánypárti politikusok egyetértettek, hogy a díjat a szolgáltatók nem terhelhetnék át a fogyasztókra.

Aztán eljött a péntek, amikor is Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli Kossuth Rádióbeli nyilatkozatában bejelentette: az emberek megkérdőjelezik a távközlési adó kiterjesztésének ésszerűségét, ezért az ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot.

Igaz, azt nem mondta, hogy nem lesz, csupán annyit jelentett ki, így nem.

Az is kiderült, Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője lesz felelős az internettel kapcsolatos jövő évi nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések lebonyolításáért.

A politikus meglátása szerint, ez a véleményfelmérés olcsóbb lesz, mint a korábbiak, ugyanis az internetet is igénybe veszik majd.

Ezt a pártok sem hagyhatták szó nélkül. A nyilatkozatok itt olvashatók el >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri lakásba tört be - Rendőrkézen a gyanúsított - fotó

A férfi a rendőrkapitányságon elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az eltulajdonított értékeket… Tovább olvasom