Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Sipőcz Ernő keveselli a 16 milliós végkielégítést

Győr - Bruttó tizenhatmilliós végkielégítést kapott Sipőcz Ernő, a győri Pannon-Víz Zrt. egykori elnök-vezérigazgatója, aki nem éri be ennyivel: negyvenmillió forintért perel. Borkai Zsolt polgármester szerint az összeg elfogadhatatlan és kifizethetetlen.
Pontosan egy évvel ezelőtt, 2007 májusában ült össze a Pannon-Víz Zrt. közgyűlése, ahol Sipőcz Ernő szerződését nem hosszabbították meg.

Sipőcz Ernő volt elnök-vezérigazgató munkaviszonya idén február 24-én szűnt meg a Pannon-Víznél. A volt elnök-vezérigazgatónak munkáltatója mondott fel, rendes felmondással. Ennek értelmében bruttó tizenhatmillió forint jár neki a törvény szerint, miután tizenöt éves munkaviszony fűzte a céghez. A Kisalföld információi szerint az igazgatótanács ülésén vita volt arról, hogy Sipőcz Ernőt fegyelmivel küldjék el vagy rendes felmondással, végül az utóbbi álláspont győzött. A volt elnök-vezérigazgató számlájára a pénz megérkezett, nem éri be azonban ennyivel. Beadványban fordult az illetékes munkaügyi bírósághoz, s negyvenmillió forintos végkielégítésért perel.

Sipőcz Ernő megkeresésünkre megerősítette mind a tizenhatmillió forintot, mind pedig a negyvenmilliós igényét, érveit azonban egyelőre a nyilvánosság előtt nem kívánta kifejteni. Annyit viszont elmondott, hogy a cégnél emberileg súlyosan megalázták, ezért úgy döntött, ha a bíróság helyt ad követelésének, felajánlja egy alapítványnak jótékonysági célra, amely az emberi szabadságjogokat és az emberi lelkiismeret szabadságát védi.

Horváth László, a Pannon-Víz zrt. felügyelőbizottságának elnöke a Kisalföld kérdésére csupán annyit közölt, hogy kedden kapta kézhez Sipőcz Ernő beadványát, s kezdeményezni fogja a felügyelőbizottság összehívását, hogy megvitassák a benne foglaltakat. Ennek tanulmányozására az fb-elnök időt kért.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere, mint a Pannon-Víz zrt.-ben legnagyobb tulajdonos önkormányzat képviselője, így reagált Sipőcz Ernő keresetére:
– Hallottam róla, irracionálisnak, elfogadhatatlannak és kifizethetetlennek tartom. Úgy látszik, Sipőcz Ernőre is igaz az a mondás, hogy evés közben jön meg az étvágy – fogalmazott a Kisalföldnek Borkai Zsolt.

Olvasóink írták

 • 10. No De 2008. május 21. 23:19
  „Szegények vagytok.Sajnos nektek akkor sem lesz jobb, ha nem kapott volna semmit, de aki ennyire irigy mint az itt irogatók megérdemlik a sorsukat. Már vannak köztetek akik arra kíváncsiak ki kapja a pénzt, mert az már egyikőtöknek sem lenne olyan probléma ha a saját zsebét melegítené. Egy ilyen pozicióval ennyi jár, kár ragozni. Azt gondoljátok mások nem tesznek ennyit zsebre , és borkai nem éhes , hol éltek ti ?Esetleg arról nem olvashattok. Most ismét van min csámcsogni a kisalföld mellőzőtt embereinek akik próbálnak Sipőcz árnyékába kerülni.
  A kis együgyü aki pedig azt gondolja, hogy most olyan rossz a Sipőcznek az nagyon téved. Aztán ismét lehet irigykedni tovább, ha ti így érzitek jól magatokat.”
 • 9. De 2008. május 18. 10:34
  „Ez az a Sipőcz Ernő, akinek van valami Duna-táj nevű civil szervezete? Mert akkor rosszmájúan mondhatnám, hogy van tippem, hogy melyik alapítvány kapná a pénzt...”
 • 8. matriné 2008. május 16. 12:53
  „Még mindíg az elvtársi osztogatás megy? Nem véletlenűl ülnek az elvtársak az zsíros önkormányzati cégeknél ahova a pénz számolatlkanúl, folyik be! No meg persze a "rendeletik" alapján hajtandó be, akár közadóként a csicskásaik által!”
 • 7. hampli 2008. május 16. 02:58
  „A jó kurva anyádat te fasszopó köcsög! 16 millió mi? Hogy baszódnál meg.”
 • 6. raffy2 2008. május 15. 20:47
  „ha a munkaviszonya nem szűnt meg,akkor lehet hogy havonta majd annyiból kell megélnie,mint egy átlag Magyarnak?és majd megy vízórát olvasni,csatornát tisztítani?na én ezt nem hiszem.röhej amit ezek művelnek már.amúgy a víz meg ihatatlan,és szar.”
 • 5. Hajni.. 2008. május 15. 19:49
  „Szegény Sipőcz,hogy sírva ne fakadjak! Ajánlanám neki,hogy éljen pár hónapig annyiból mint amennyiből egy átlag Magyar él és akkor talán tapsolna örömében a tizenhat millának nem pedig követelőzne! Nevetséges és elkondolkodtató....”
 • 4. Makkmarci 2008. május 15. 16:23
  „Attól, hogy a vezérigazgatói státusza megszűnt, még a munkaviszonya nem...
  Borkai elolvashatná a munkaszerződést, a jogász meg megtanulhatná a végkielégítés alapvető számítását. Én ilyen jogászt kirúgnék alkalmatlanság miatt.

  Egyébként meg majd a bíróság eldönti.”
 • 3. Robi38 2008. május 15. 10:19
  „Orulni kellene a Sipocznek,hogy szep csendben elmehetne vegkielegites nelkul a jo sunyi p........ Osszegyujtotte mar maganak az elmult evekben,koltse patikara!!!”
 • 2. colomano 2008. május 15. 08:38
  „ejnye-bejnye.
  Tavaly, amikor nem hosszabbították meg a szerződését, akkor az még érvényes volt az idei évig.
  De mivel felmondtak neki, jár neki a végkielégítés.
  Valószínű, ha nem mondtak volna fel neki, hanem megvárják míg lejár a szerződése, akkor nem kapott volna pénzt.”
 • 1. ejnye-bejnye 2008. május 15. 07:49
  „Lehet, hogy én már semmit sem értek? Ha Sipőcz Ernő vezérigazgatói megbízatása megszűnt - mivel lejárt az 5 év amire korábban a részvényesek megválasztották - akkor mi a francér jár neki egy forint végkielégítés is? Magyarázza már nekem el valaki.
  Más. Igen nagy a csend a Sipőcz érában az ügyvéd(ek)nek kifizetett töménytelen lóvéról, meg mi a helyzet a Rába Quelle és a Pannon-Víz közötti perrel. Erről jó lenne, ha a Kisalföld beszélgetne egy kicsit.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösségteremtő építészműhely az egyetemen

Győr - Elkészült, és nyílt napon lehetett megtekinteni tegnap a Széchenyi István Egyetem hajdani… Tovább olvasom