Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Sínek világa a VOKE-ban

A VOKE győri Arany János Művelődési Háza ad otthont március 19. és április 12-e között a „Sínek világa - sínek szerelmesei" című fotókiállításnak.

A kiállítást Derecskei Lajos, a Komárom forgalmi csomópont vezetője nyitott meg.

A kiállítás a vasút minden területét felöleli. A megtekinthető 84 kép között vannak hangulati-, művészi-, montázs jellegű, különleges helyzetben, vagy a táj részeként megjelenített fotók, melyek a nagy- és kisvasutat, a járműparkot, síneket, technológiát, munkavégzést, évfordulókat és ünnepeket mutatják be hazai és külföldi vasutak vonatkozásában. A képek a MABÉSz Vasútmotívumgyűjtő Szakkör tagjainak (így Almási Zoltán, Bárdosi Gábor, ifj. Kármán István, Parragh Péter, Nagy József, Mohácsi Sándor, Tóth Péter, Mezey Zoltán, Német István, Szőke Zoltán, Tusnádi Csaba Károly, Szánthó Áron, Szegedi Péter, Gulyás Attila, Tusnádi Péter Csaba) az utóbbi három évben készített munkáiból válogatták össze.

Parragh Péter, szakcsoport-vezető a MABÉSz Vasútmotívumgyűjtő Szakköréről lapunknak elmondta, hogy egy országos szervezetről van szó, melynek filatelisták, vasúti fotósok és képeslapgyűjtők, valamint vasúti jegyek és egyéb emléktárgyak gyűjtői a tagjai. A tíz éve alakult csoport általában eddig modellező- és egyéb vasútbarát klubok rendezvényein háttéranyagokat állított ki. Első önálló kiállításuk 2007 nyarán, Gyöngyösön volt látható, a második az elmúlt ősszel a gödi Művelődési Házban. A fotó-csoport tagjai rendszeresen részt vesznek a győri digitális fotópályázatokon is és jellemzően a pályázott művek 10–12%-át adják, többeket már díjaztak, illetve mindig szerepelnek fotóik a galériában kiállítottak között.

Sínek világa a VOKE-ban - fotó: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelkünket is nyomja a válság

A hétköznapi lelki terhelés ma olyan, mint a múlt században a frontra indulóké, állítja dr. Varga… Tovább olvasom