Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Simon: Győr célja pozíciója megőrzése

Győr - A fejlődés garanciáját jelentő nagyberuházásokat, a válság miatt lényegesen megemelt tartalékkeretet és a korrekt hangnemben lezajlott vitát emelte ki a csütörtökön elfogadott 2009-es városi költségvetésből Simon Róbert Balázs pénzügyekért felelős alpolgármester a pénteki városházi sajtótájékoztatón.
A politikus kifejtette: aggodalomra adhat okot az iparűzésiadó-bevétel esetleges csökkenése, és ha a helyzet úgy hozza, az év közben emelni szükséges a szociális kiadásokra szánt keretet.

Simon Róbert Balázs megerősítette a közgyűlésen Borkai Zsolt polgármester által mondottakat, miszerint a jármű- és a gépipar erőteljes jelenléte miatt Győrt az átlagosnál jobban sújtja a válság. Beszélt arról is, hogy a tavaszi zárszámadáskor elképzelhető, hogy a tartalékokat tovább növelik. Hozzátette: nem terveznek elbocsátásokat a köztisztviselők és a közalkalmazottak körében. „Győr célja pozíciója megőrzése" jelentette ki.

Ottófi Rudolf alpolgármester elmondta: a tavalyinál négy százalékkal kevesebb jut az önkormányzati intézmények működtetésére az idén Győrött. A takarékoskodás a város ötvenhat iskolájánál és óvodájánál 400 millió forintos elvonást jelent. A politikus egyébként végrehajthatónak tartja a takarékoskodásnak ezt a mértékét. Rámutatott: a 2007 évihez képest tavaly egymilliárd forinttal kaptak többet az intézmények, s most ebből az összegből kényszerül visszavonni a város. Az intézkedéssel azt szeretnék elérni, hogy erősödjön az intézményekben a tulajdonosi szemlélet. Senki ne menjen el el a csöpögő csap mellett, s szereljenek fel az iskolai folyosókra mozgásérzékelőt, hogy a lámpák csak akkor működjenek, amikor szükség van rájuk – hozta fel példának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: optimálisabb lehetett volna a büdzsé

Győr - Optimálisabb lett volna a győri önkormányzat idei költségvetése, ha a közgyűlés jobboldali… Tovább olvasom