Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Sikkasztás gyanúja – feljelentést tett a megyés püspök

Feljelentést tett Pápai Lajos megyés püspök az egyházmegyei számvevőszék két volt alkalmazottja ellen.

A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya sikkasztás megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

A Győri Egyházmegye gazdálkodási és pénzügyi ellenőrzése, általános revíziója során terhelő adatokra és információkra derített fényt a püspökség által megbízott független könyvvizsgáló társaság. Ezek alapján a megyés püspök tavaly decemberben rendkívüli felmondással, közös megegyezéssel megszüntette az egyházmegyei számvevőség két alkalmazottjának – információnk szerint vezetőjének és helyettesének – munkaviszonyát, majd idén áprilisban további két püspökségi munkatárstól vált meg a győri egyházmegyei hivatal.

A püspökség illetékesétől portálunk megtudta, hogy az elmúlt hónapokban zajló részletes, minden területre kiterjedő folyamatos vizsgálatok során több pénzügyi visszaélés, számviteli hiányosság derült ki. 

A további elemzések, az egyházmegye jogi lehetőségei között elvégzett saját, belső vizsgálat során bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért Pápai Lajos megyés püspök – jogi képviselője útján – a napokban büntetőfeljelentést tett a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályán. A további információktól, a nyomozás érdekeire, személyiségi jogokra, az ártatlanság vélelmére hivatkozva, az eljárás jogerős befejeztéig elzárkóztak az egyházmegyei hivatalban.

Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője lapunk érdeklődésére elmondta: a bíróság a napokban két gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el. Az általános gazdasági visszaélésekre tett feljelentés alapján sikkasztás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség gazdaságvédelmi osztálya. Az okozott kár mértékét – amelyről az alezredes még nem tudott nyilatkozni – könyvvizsgálók és könyvszakértők bevonásával próbálják megállapítani.

Portálunk úgy tudja: több százmillió forintról van szó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr legjobb fagyijának titka

Megkóstoltuk az internetes szavazáson megválasztott legfinomabb győri fagyit. A Körút Fagyizóban a… Tovább olvasom