Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Sikert arattak a gumibelsőkkel

A száztagú közönségzsűri a legjobbnak, míg a szakmai elitből álló döntnökök bizottsága az UNIMA- (Nemzetközi Bábművész Szövetség) diplomára méltónak találta A világ teremtése című produkciót.
A közönség soraiból választottak ki száz társadalmi zsűritagot Békéscsabán a nemzetközi bábfesztiválon. Rajtuk kívül a szakma hazai és külföldi legjobbjai is nézték a produkciókat.
Ezen utóbbi társaság döntése azért volt fontos, mert a békéscsabai az egyetlen Magyarországon megrendezett bábostalálkozó, ahol a gyerekeknek szóló darabok között UNIMA-diplomákat oszthatnak. A minősítés különösen fontos az európai porondon, hiszen nem kevés esetben ez is kell ahhoz, hogy egy-egy vendégszereplésre meghívják a csoportokat.

500 pontból 495-öt kaptak

A győri Vaskakas Bábszínház a zsűri döntése értelmében a lengyel Rau professzor által rendezett, különböző gumibelsők átváltoztatásával létrehozott, A világ teremtése című darabbal UNIMA-diplomát nyert és a közönségzsűri a legjobbnak találta őket. A maximálisan elérhető 500 pontból 495-öt kaptak.
Kocsis Rozi, a bábszínház igazgatója érthetően lelkesen beszél az elért sikerről. Főleg az, ami igazán fontos, hogy ilyen talán még soha nem volt. A bábosszakma és a közönség is egyaránt a legjobbak közé emelte a győrieket. Többször elhangzott az értékelésekben, hogy egy profi társulat profi előadásáról van szó. Külön kiemelték – tudtuk meg az igazgatónőtől – , hogy rangos mestert hívtak meg rendezni a folyók városába.
A siker után mi sem volt természetesebb, mint az, hogy a fesztiválon szereplő ausztrálok címet kértek a győriektől, hogy a kontinensnyi ország fesztiválszervezőinek figyelmét felhívják Győrre.

Játszanak és majd utaznak is

A bábosok egyébként most kicsit pihennek, de a nyári szünet nem lesz túl hosszú. Utazásokkal vár rájuk a kora ősz és a tél is. Lengyelország, Franciaország, Németország és Spanyolország szerepel az úti célok között.
Mindeközben Győrött is játsszák a bérletes darabokat, egy svéd, valamint olasz meghívást pedig vissza is kellett mondaniuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárva lesz a városi könyvtár

Július 15-től augusztus 31-ig leltározás miatt zárva lesz a győri Városi Könyvtár központi… Tovább olvasom