Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Sikeresen működik a mentori hálózat

Győr - A Mentorok Napja Konferenciát idén ötödik alkalommal rendezte meg a munkaügyi központ. A megyéből 1996 végén indult útjára elsőként a sikeresen működő mentori hálózat. A mentorok a különféle hátránnyal küzdő munkanélküliek segítői és képviselői a munkaadóknál.
A mentorok feladata, hogy a munkaerőpiacról sajátos okok miatt kiszorultak elhelyezkedési esélyeit speciális eszközökkel és módszerekkel, személyre szabott formában segítse.
A regionális munkaügyi központ szolgáltatási főigazgató-helyettese, Rimányiné Somogyi Szilvia a tegnap ötödik alkalommal rendezett mentorok napján lapunk érdeklődésére elmondta:
– A rendszer életre hívásának legfőbb oka abból fakadt, hogy a multinacionális cégek betelepülése következtében megnőtt a minőségi munkaerő iránti kereslet. Azok az emberek, akik alacsony iskolázottságuk, egészségügyi-szociális helyzetük, illetve életkoruk miatt nem felelnek meg az elvárásoknak, tartósan kiszorulnak a munkaerőpiacról. Közülük kerültek ki azok az ügyfelek, akiknek elhelyezésével a munkaügyi szervezet egyedül nem volt képes megbirkózni.

A főigazgató-helyettes hozzátette, hogy az aktív segítség magába foglalja a munkaerőpiacon jobban értékesíthető szakmák, képzettségek számukra való feltárását, az ehhez szükséges tovább- illetve átképzési lehetőségek megkeresését is.

– Ehhez előnyös a közhasznú szervezetek által biztosított barátságos, otthonos légkört sugárzó miliő, így jelenleg civil szervezeteken keresztül – mentorok segítségével – felkaroljuk ezeket a hátrányos helyzetbe került embereket, segítséget adunk a munkaerőpiacon a lehetőségeikhez képest legmegfelelőbb állás megszerzésére.

Jelenleg hét civil szervezet, kilenc mentort foglalkoztat a megyében. Munkájuk a munkaügyi szakemberek segítségével pótolhatatlan értéket teremt.

– Mentorainkat tiszteljük fáradságos és néha reménytelennek tűnő munkájukért. Megbecsüljük hivatásukat, hagyományaink szerint őket köszöntjük a mentorok napján, melyre minden évben sort kerítünk – nyilatkozta Rimányiné Somogyi Szilvia.

A győri rendezvényen Ottófi Rudolf, Győr alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Lechnerné Vadász Judit a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal szakértője tartott szakmai előadást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vevőbarát üzletek belemennek a cserébe

Győr-Moson-Sopron - Ugyan nem kötelező, de a legtöbb kereskedő belemegy olyankor is a cserébe, ha… Tovább olvasom