Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Sikeres zeneszerző a művészeti iskolában

Győr - A Liszt Ferenc Zeneiskola képzelőerejét, kreativitását „ébresztette fel" a minap a Győrben nevelkedett Tallér Zsófia. A Kippkopp és Tipptopp című előadás nagy sikert aratott az intézményben.
A diákok játékos karakterdarabokon keresztül juttatták el a zene élményét a hallgatósághoz, így a tanulók és szüleik is jól érezték magukat azon a késő délutáni órán. Az előadást vetítés és Marék Veronika meséjének felolvasása is színesítette.

„Ez a darab nagyon kedves számomra, mert az első olyan kötetem, amelyet kicsik is el tudnak játszani. Úgy gondolom, egy kellemes est volt" – fogalmazott Tallér Zsófia, a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a zeneakadémia adjunktusa. Mint mondja, örül annak, hogy volt tanáraival, barátaival újra találkozhatott a folyók városában.

Tallér Zsófia Fotó: Szük Ödön
Tallér Zsófia Fotó: Szük Ödön


– Hétéves koromtól egészen a „felnőtté válásig" Győrben nevelkedtem, így bátran állíthatom, hogy a zenei alapokat itt sajátítottam el.

– A volt zongoratanárnőmet, Juhász Tibornét kértem fel a Kippkopp és Tipptopp pedagógiai ellenőrzésére – meséli a sikeres hölgy, aki többek között Mundruczó Kornél „Nincsen nekem vágyam semmi", „Szép napok", a „78-as Szent Johannája", a „Kis Apokrif No. 1–2." filmjeihez, és más rendezők alkotásaihoz, színházi produkcióihoz szerzett zenét.

Elnyerte a Magyar Tévé- és Filmkritikusok Díját, a 37. Magyar Filmszemle legjobb filmzenének járó jutalmát, 2004-ben pedig a Balassi Bálint Zeneszerzői Pályázat győztese lett.

Most, csaknem három évtized után, immáron zeneszerzőként szerepelt a győri zeneiskola színpadán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassú az utódlás a KÉSZ-nél

Győr - A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete május 22-én lesz 16 éves. A szervezet… Tovább olvasom