Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Sikeres volt az önkéntes hulladékgyűjtési akció Győr-Moson-Sopron megyében

Sikeresen zárult május 21-én, most szombaton megyénkben az Önkéntesség Európai Éve jegyében indított "TEszedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért" elnevezésű országos hulladékgyűjtő akció. Az akciót az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság és a megyei Önkéntes Centrum koordinálta együttműködő partnereivel.

A "TEszedd 2011" akció keretében az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság hónapok óta szervezte a hulladékpontok feltérképezését, az önkénteseket és a hulladék elszállításának módját együttműködő partnereivel a megyei Önkéntes Centrummal (United Way Kisalföld Alapítvány), az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséggel és a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósággal közösen.

Az akció célja az volt, hogy egyetlen nap leforgása alatt a lehető legtöbb hulladéktól megtisztítsák az egész országot.

Az akció élére olyan neves személyiségek álltak, mint Hámori Gabriella színművésznő, Töttős Györgyi pszichológus, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság volt szóvivője valamint Vastag Csaba és Sub Bass Monster énekes, akik az esemény „nagyköveteiként" hangsúlyozzák annak jelentőségét.

A megyében 54 helyszínen történt hulladékgyűjtés. A programra a megyében közel 4000-en regisztráltak, ebből a szombati napon közel 3000 önkéntes gyűjtött össze több, mint 25.000 kg illegálisan eldobott, elhagyott hulladékot.

A hulladék elszállítását az akcióhoz önkéntes alapon csatlakozott 7 hulladékszállító, közszolgáltató, az Alcufer Kft., a Büchl Hungaria Kft., az Észak-Dunántúli Méh Zrt., a Győri Hulladékégető Kft., a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt., a Rekultív Kft., a Stkh Sopron És Térsége Kft. végezte.

A megyeszékhelyen mintegy 750 fő vett részt az akcióban. A hulladékgyűjtő akció fő helyszínén a győri Xantus János Állatkert előtti szabad füves területen a Kormányhivatal részéről Nagyné dr. László Edit Főigazgató Asszony nyitotta meg a rendezvényt.

Ezt követően a közös aerobic, lámaetetés, állatsimogatás, bátorságpróba után több, mint 150 fő indult útnak az iparcsatorna majd a Mosoni-Duna közelében vezető betonút mentén egészen a Széchenyi-hídig. Az út során 3 darab 24 m3-es konténer telt meg, így mintegy 6700 kilogrammnyi mennyiséget gyűjtöttek össze az önkéntesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos szakmai verseny a Bercsényiben

A győri Bercsényi Miklós Közlekedési Középiskola, Szakiskola és Sportiskolai Módszertani Központ az… Tovább olvasom