Kisalföld logö

2016. 12. 10. szombat - Judit -1°C | 8°C

Sikeres volt a McHappy Day

Csaknem 7,5 millió forint a beteg gyermekek javára 50 százalékkal több Big Mac fogyott a McHappy Dayen, mint a megelőző szombaton.
Nagy sikert hozott a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány jótékonysági napja, a Magyarországon immár tizedik alkalommal megrendezett McHappy Day.

Az eladott Big Mac szendvicsek száma az előző szombatihoz képest 50 százalékkal emelkedett – közölte az akciót támogató magyarországi McDonald’s sajtóközpontja.

A McDonald’s a McHappy Dayen eladott minden egyes Big Mac után 250 forintot a súlyosan beteg gyerekek támogatását zászlajára író Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány számlájára utal át. Szombaton összesen 26.887 darab Big Macet vásároltak meg a magyarországi McDonald’s-éttermekben, s a vendégek adakozásából további 713.771 forint gyűlt össze. Így a McDonald’s a McHappy Day idei eredményeként közel 7,5 millió forintot utal át a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványnak. További több százezer forinthoz jut az alapítvány annak köszönhetően, hogy a zsemléket gyártó beszállító, az Első Pesti Malom és Sütőipari Rt. a McHappy Day napján eladott Big Mac zsemléket ingyen szállítja az éttermeknek, amelyek ezt az összeget is az alapítványnak küldik tovább.

Szombaton a McDonald’s vendégei a magyarországi éttermekben országos szinten több száz színésztől, énekestől, élsportolótól, humoristától, médiasztártól, polgármestertől és egyéb közéleti személyiségtől vásárolhatták meg a Big Macet. A hírességek a jótékony cél érdekében vállalták a számukra szokatlan munkát, hozzájárulva a budapesti Ronald McDonald-ház üzemeltetéséhez és ahhoz, hogy belátható időn belül letegyék a második magyarországi Ronald McDonald-ház alapkövét. A Budapesten, a VIII. kerületi Apáthy utcában álló Ronald McDonald-házban a nyitása óta 612 vidéki család töltött el összesen 5824 éjszakát – teljesen ingyenesen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Finom étkek mesterei

Évek óta volt már kezükben főzőkanál, amikor újra a képzeletbeli iskolapadba ültek, hogy újra… Tovább olvasom