Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Sikeres szakma a lótenyésztés

Megyénkben, s azon túl is unikumnak számít a győri Veres Péter Mezőgazdasági Szakközép- és Szakképző Iskola, amely olyan szakmákra is képez fiatalokat, amelyek a lovassportok utánpótlás-nevelését is szolgálják.
A jó szakemberek képzése nem könnyű, de ez az iskola remekül megfelelt ennek a feladatnak. Ennek legfrissebb bizonyságát ezúttal a lótenyésztőszakma kiváló tanulója verseny idei országos döntőjén nyújtotta, amelyen 10 szakképző iskola 19 diákja között a győri versenyzők, Vígh Attila oktató tanítványai is remekül szerepeltek. Pinezits Balázs és Bertók Ferenc tanulók sikeresen teljesítették a feladataikat és mindketten ötös osztályzattal megkapták a szakmunkás-bizonyítványukat. Ezenfelül a szigorú szakmai zsűri bírálata alapján szakmai gyakorlatból Bertók Ferenc nyújtotta a legjobb eredményt, amiért ő és oktatója, valamint felkészítő iskolája serleget kapott az Országos Agrárkamarától.
A Veres Péter iskola ősztől már hivatásos belovagló, illetve lovastúra-vezető szakot is indít, ezekben a képzésekben is hasonlóan jó eredményekre számítva a későbbi megmérettetéseken. Ezzel kapcsolatban a megyei lovasszövetség elnöke, Orcifalvi István elmondta, hogy a magyar lótenyésztésnek nagy hagyományai vannak, ezért örvendetes az egyre növekvő érdeklődés, a tény, hogy egyre több fiatal választja ezt a szakmát. Mint mondta, a megyei szakszövetség támogatja a Veres Péter iskola sportszakmai munkáját és kezdeményezéseit. Az itt felkészített diákokat mindig szívesen fogadják a lovas-

egyesületekben. Ezekben, valamint az egyre szaporodó számú lovardákban ilyen tudású szakemberekre van szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Macskafogó a belvárosban

Cicamentő akcióba kezdett a Csizmás Kandúr Alapítvány Győrben. Az állatmenhely munkatársai május… Tovább olvasom