Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Sikeres pályázatok

Győr - Egészségügyi és szociális intézmények fejlesztésére, a szolgáltatások javítására pályázatokon is igyekszik pénzt szerezni az önkormányzat – sikeresen.
A minapi városházi sajtótájékoztatón dr. Somogyi Tivadar alpolgármester ismertette azokat a pályázatokat, amelyeken az egészségügyi és szociális ellátás javításáért részt vett, illetve vesz az önkormányzat.

Az ötven éve épült anya-, csecsemő- és gyermekotthon állapota már méltatlan funkciójához, feltétlenül szükségessé vált felújítása. Az önkormányzat erre TIOP-pályázatot nyújtott be, csaknem 300 millió forintos költséggel, amelyből az önkormányzat már elfogadott saját forrása 137 millió forint.

A Kálóczy téri idősek otthona 1980-ban épült, azóta több belső átalakításon esett át, de szükséges a továbbfejlesztése. A tervezett beruházás során emeletráépítés lesz, korszerűsítik a lakószobákat és biztonságossá teszik az idősek számára az étterem megközelítését.

A pályázatra benyújtott projekt költsége 150 millió forint, ebből az önkormányzati önrész 9 millió forint.

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény mint gesztor szervezet idén júliustól elnyerte a regionális szociális módszertani feladatok ellátását. A megbízás öt évre szól, működési költségét (több mint 40 millió forint) pályázatból biztosítják.

A szociális ellátás javítását szolgálja, hogy nyártól folyamatosan telepítik a rászoruló idősekhez a jelzőkészülékeket, amelyekkel lakásukból baj esetén segítséget hívhatnak. Összesen 500 ilyen készüléket szerelnek fel.

A családsegítő szolgálat több éve működteti a „Biztos kezdet" nevű projektet, amely a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatását segíti. A minisztérium ezt támogatta azzal, hogy az intézmény elnyerte a folytatás lehetőségét, és a feladat ellátásához 2,5 millió forintot biztosított.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendvai Ildikó: A hegyek vajúdjanak, de csak ha megéri

Győr - Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője vasárnap Győrben járt a hagyományos… Tovább olvasom