Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Sérült a beteg - ütközött a Misszió mentő

A megyei kórházba szállított egy beteget a Misszió Mentőszolgálat gépkocsija. Pér felől a 81-es főúton haladva a töltéstavai kereszteződésnél este negyed hét körül a településről eléhajtott egy személyautó.

A betegszállító vezetője hiába fékezett, az ütközést nem tudta elkerülni. A balesetben a szállított 64 éves nő könnyű fejsérülést szenvedett. A rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint más nem sérült meg a balesetben, az anyagi kár viszont jelentős.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba

Olvasóink írták

 • 10. Duschanek.Máté 2010. március 04. 21:04
  „T. Oxylog!
  Nálunk 2 darab autó van ami külföldről lett behozva, az összes többi autó -ugyanúgy mint az OMSZ-nál- (kis)teherautóból lett átépítve, a képen látható is. A szakképesítésről annyit, hogy törvényileg szabályozva van (igaz ez év január 1. -től) hogy a betegszállítóknak is el kell végezni egy tanfolyamot, ami kicsivel több mint amit az OMSZ-nál egy újjonan jövő kolléga kap. A megyében két cég dolgozói maradéktalanul elvégezték, így a maguk módján van szakképesítésuk, igaz ez nem ér fel egy szakápolóival, de mint tudjuk ez nem is kell a betegszállításhoz. Mit értesz a kocsik felszereltségén? A Ruben - ballon az ami, az oxigén sztem világos, a vesetál nem kör alakú, a kötszereknek esetleg más a csomagolásuk de attól még kötszer stb. Megkülönböztető jelzésre természetesen jogosultak vagyunk különben miért lenne??? Megvan minden SZÜKSÉGES ENGEDÉLY hozzá, ugyanúgy rögzíteni kell a menetlevélre a pontos használatát, jelezni kell az OMSZ irányításnak. Más kérdés h, nagyon ritkán fordul elő h viszunk olyan beteget. És akkor is a rendőrők egyből ráellenőriznek. Udv”
 • 9. ugribugri 2010. március 04. 16:30
  „Lehet ,hogy a dolgozók egy részének nincs képesítése,mégis lelkiismeretesen ellátják a betegeket .Mindenkihez van pár jó szavuk (ami a képzet mentősök nagyrészéről nem mindig mondható el),ami mint tudjuk sokszor többet jelent mint bármilyen orvosi segítség.
  Amúgy meg csak megjegyezném más betegszállító cégekkel is utazó betegek különbséget tudnak tenni a szolgáltatás színvonaláról.A "MISSZIÓ MENTŐ KFT."a legmegbízhatóbb cég a betegszállítók között.
  Én már csak tudom (tapasztalatból beszélek).”
 • 8. Oxylog 2010. március 04. 12:07
  „Ezek a betegszállításra használt autók valamikor külföldön mentőautóként futaottak. Megmaradt a kocsi mentőautó jellege. A személyzetnek általában szakképesítése nincs. Dolgoznak rajta igazi mentősök is a szabadnapjukon másodállásban. A kocsik felszereltsége sem hasonlít a mentőautókéhoz. Megkülönböztető jelzés használatára nem jogosultak.”
 • 7. lacim6 2010. március 03. 15:12
  „Teljesen mindegy milyen autó, az elsőbbség jár neki. Egyébként nem volt kék lámpa mert nem használhatják, de az elsőbbség az jár mindenkinek aki főúton halad.”
 • 6. zotya975 2010. március 03. 13:04
  „Annyira nem értek hozzá, de a képen egy kék-lámpás autó szerepel, ha adott a szituáció miért ne villoghatna. Ha tömegszerencsétlenségvan, lásd nem is olyan régen egy iskolában a clórgáz mérgezést akkor is mennek ki betegszállítók az eset, és rohamkocsikkal konvojban, ők is villognak, és éppúgy megilleti őket az elsőbbség.”
 • 5. MTT 2010. március 03. 12:40
  „zotya, a betegszállító nem mentőautó, ugyan már, hol és miért villogna??? Nem összetévesztendő a betegszállítás az esetkocsikkal és a mentőkkel! Már csak a személyzet és a szakképzettség miatt sem.”
 • 4. zotya975 2010. március 03. 08:23
  „Aki este 7-kor sötétben kihajt a védett útra egy villogó( bár ezt nem írják) mentőautó elé, attól ugye elveszik a jogsit, mert vak, és süket, plussz nem látja/ismeri a táblát?!”
 • 3. Diák 2010. március 03. 06:22
  „Vigasz: Mostanában készültek a ki- bekanyarodó sávok, az ut kilométerhosszan látható, az emberi korlátok maradtak. Einstein szerint minden korlátos, kivéve az emberi hülyeséget: az korlátlan.”
 • 2. Imcsi 2010. március 03. 01:36
  „És még a jelentős anyagi kárt sem lehet látni!”
 • 1. Mankapunka 2010. március 03. 00:44
  „Semmit mondó kép király!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb pénz jut a látássérülteknek

A vakok és gyengénlátók éves közgyűlésén a közel 600 tagot számláló megyei egyesület legfontosabb… Tovább olvasom