Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 6°C Még több cikk.

Seres Mária ma érkezik aláírásokat gyűjteni

Győr-Sopron - Személyesen is aláírásokat gyűjt ma délután Sopronban és Győrben Seres Mária, aki magánemberként indított országos népszavazási kezdeményezést abban a kérdésben; „Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"
Az aláírásgyűjtésre a törvény által rendelkezésre bocsátott időből szűk két hét van hátra, és még szükség van legalább ötvenezer aláírásra. A cél érdekében a négygyermekes Seres Mária személyesen indult országjáró kampánykörútra, ahol nemcsak ő lobbizik, hanem átveszi azokat az íveket is, amelyeket mások gyűjtöttek össze.

– A népszavazási kezdeményezés nem csupán egy kérdés rendezésére irányul, hanem az összefogás iránti igény és képesség bizonyítéka, aminek megléte a jelenlegi, több szempontból is válságos helyzetben pozitív töltést adhat mindannyiunknak – indokolja magánakcióját a családanya. – Jogos és teljesen pártsemleges elvárás, hogy a szabályokat alkotó politikai elit ugyanúgy számlaköteles legyen, mint bárki más ebben az országban. Példamutatásuk, a közös teherviselésben való részvételük talán enyhíthet az érezhetően egyre feszültebb közhangulaton – vélekedik Seres Mária.

A megyében kedden Sopronban 15-től 15.30 óráig a Várkerületen, az OTP előtt (eső esetén a „nagy ABC"-nél), Győrben pedig 16.45-tól 17.30 óráig a sétáló utcán, a McDonald's előtt gyűjti a támogató aláírásokat személyesen Seres Mária.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik a telephely-engedélyezés rendje

Győr-Moson-Sopron - Kormányrendelet alapján áprilistól részben egyszerűbbé, részben körültekintőbbé… Tovább olvasom