Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Senki földje a belvárosban?

Törmelék, gaz és szemét borítja a győri Batthyány tér egyik lebontásra ítélt házának maradványait.
Több mint egy éve törmelék, gaz és szemét borítja a belváros szívében lévő Batthyány tér egyik, már lebontásra ítélt házának maradványait. A környék lakói nem tudják, mi lesz a területtel, de akad, aki hozzászokott a hátrahagyott, lelakatolt ajtó és szemét látványához. Az utca túloldalán lévő parkban kutyáikat sétáltató lányokat kifejezetten nem zavarja a szemét, ám azért elárulták: ha ez jelentené lakásuk állandó kilátását, régen aláírásgyűjtésbe fogtak volna. Visiné Horváth Ildikó gyakran meglátogatja a környéken élő édesanyját, szerinte az illetékeseknek, pontosabban a telek tulajdonosának kellene intézkedni a helyzet megváltoztatásáért.

A győri polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási irodájától tegnap azt a tájékoztatást kaptuk, ha a terület a városé, akkor annak rendben tartásáról a Komszol gondoskodna, ha magántulajdon, akkor ez a feladat a gazdára hárul, az pedig úgy tűnik, nincs. Dr. Somogyi Tivadar belvárosi képviselő érdeklődésünkre elmondta, a területet a város eladta egy győri építőipari cégnek és tudomása szerint társasház épült volna itt.
A Batthyány tér utcaszám nélküli terepe gazdátlannak tűnik, eszerint pedig a következő napokban is marad a rendetlenség, a halálra ítélt ajtó, a kietlen, gazos terep, amit jó volna elrejteni a turisták és a kisgyermekek elől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmérgesedett permetügy Tápon

Összeférhetetlenséggel, kötözködéssel vádolják azt a családot Tápon, akik sajátos permetügybe keveredtek, ám egyelőre úgy tűnik, hiába kilincselnek panaszuk orvoslásáért. – Két éve motoros permetezőt használ a szomszéd, amiből az itteni észak–déli szélmozgás miatt a mi telkünkre, kertünkre is folyamatosan jut – állítja Balogh László panaszos. Tovább olvasom