Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Semmi hír a bőnyi menhely vezetőjéről

Bőny - Továbbra is körözi a rendőrség a bőnyi állatmenhely tulajdonosát, Eva Rhodest. Az asszony nevével teljesen egyértelmű alapítvány a napokban nyilatkozik a hatóságnak arról, hogy képes-e elnöke nélkül működtetni a menhelyet.
• Friss fotókkal: Megetették, megitatták az éhező állatokat
Továbbra is rejtély övezi Eva Rhodes hollétét. Mint azt megírtuk, a rendőrség már pénteken helyszíni szemlét tartott a bőny-szőlőhegyi állatmenhely elnökének nővérével.

Ellátás: Az alapítvány egyelőre megszervezte az állatok etetését.Fotó: B. A.
Ellátás: Az alapítvány egyelőre megszervezte az állatok etetését.Fotó: B. A.


Eva Rhodes eltűnésének napja nem tisztázott, az biztos, hogy Angliában élő lánya a múlt csütörtökön kérte a magyar rendőrséget, járjon utána, mi történt édesanyjával. Amint szombati számunkban olvashatták, ekkorra a menhelyen uralkodó állapotok is magukért beszéltek. A kiérkezett állatorvos megállapítása szerint a kutyák és a macskák két napja nem kaptak enni.

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint nincs semmi új hír a sötét rejtélytől övezett eltűnés óta: az asszonyt továbbra is keresik, például kórházakban, pályaudvarokon, s természetesen igyekeznek minél több adatot gyűjteni a környezetétől. Sajnos – derült ki már szombati számunkból is – közvetlen munkatársai a legrosszabbtól tartanak, mivel a Csizmás Kandúr Alapítvány elnökének sok ellensége volt, vagy talán: még van.Úgy tűnik egyébként, Eva Rhodes neve és személye egyértelmű az alapítvánnyal, ez azonban nem jelenti azt, hogy a szervezetnek ne volna titkára, ne lennének kuratóriumi tagjai és persze önkéntes dolgozói. Ettől függetlenül a talált állattetemek képe, a kutyák és a macskák kétnapos éhezése is arról árulkodik, mintha Eva Rhodes maga lenne az alapítvány, így eltűnésével nyilván hatalmas űrt hagyott maga után.

Vészhelyzet a bőnyi menhelyen
Dr. Szabó Tamás  megyei főállatorvos elmesélte: az egyébként működési engedéllyel nem rendelkező menhelyen ő maga négy kutyatetemet és egy elpusztult macskát látott a kiérkezésekor, az alapítvány azonban péntektől kezdve megszervezte az állatok gondozását, ő maga a titkárral tárgyalt. A főállatorvos közölte: a napokban, valószínű, hogy még ma ismét megkeresi a jelenlegi vezetőt és megkérdezi tőle, képesek-e ebben a formában gondoskodni az állatok egészségéről és biztonságáról.

Amennyiben a Csizmás Kandúr nem áll meg a saját lábán, akkor az állatokat el kell ajándékozni a többi, hasonló célú szervezetnek, és sajnos nem kizárt, hogy több kutya és macska számára mindez altatással végződne.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Maffi 2008. október 09. 14:18
  „Én lennék kutya nálunk! Éva Rhodes lenne-e befogadott állat a saját menhelyén?”
 • 25. K.Sz. 2008. szeptember 23. 10:08
  „Ugyan már,"Éva néni" máskor is hagyta már ott "imádott állatait",elhúzott kicsit Angliába,ilyesmik.Az egyik segítőjét tudomásom szerint körözték már és le is tartóztatták pár hete.A másik,amikor mennie kellett,ment.
  Amúgy,kérdésedre válaszolva:akinek hiányzott Éva néni,azok bejelentették a hiányát.(családtagok)Nekem tutira nem hiányzott volna,ha ott dolgozom.”
 • 24. dmarci 2008. szeptember 22. 23:38
  „Szomoruan olvasom,hogy mi történt.
  Ismerem Éva nénit személyesen,fotóztam is nála régebben.
  Nemrég voltunk nála cicáért,akkor volt 2 segitője,ők hova lettek?Nekik nem hiányzott a "munkaadójuk" ?
  Elmondásai szerint mindenki ellene volt mindig,nem segitett senki...
  Azt tudom biztosan,h inkább ott halt volna meg,minthogy ott hagyja az állatokat.Minden egyes kutyának van neve, a legtöbbet ő nevezte el valamilyen...”
 • 23. tényszerű 2008. szeptember 22. 20:01
  „Egyetértek ebure-val. Jelenleg a bőnyi telep nem alkalmas arra, hogy pl. kisgyermekes családok látogassanak ki, kedvencüket keresve. Egyrészt a kavicsos-földes talapzat fertőtlenítése szinte lehetetlen az elhullott állatok után, másrészt az életben maradt állatok sem mind egészségesek. Nem lenne jó most beereszteni oda látogatókat.

  De természetesen köszönjük a felajánlást. Más segítség biztosan jól jönne, ami képviselői körbe tartozik.”
 • 22. ebure 2008. szeptember 22. 17:49
  „Kedves Káldi Sándor,
  Ön az első, aki a hivatalos szervek képviselői közül segíteni próbál, s ezért hála illeti. Valóban nem a szerencsétlen állatok tehetnek arról, hogy erre a sorsra jutottak. Ha viszont így alakult, akkor jobb az állatvédő szakemberekre bízni az állatok örökbeadását.

  Ha megbocsátja őszinteségemet, a laikus személy annak örül, ha Bőnyben csökken vagy megszűnik a probléma, és nem annak, aminek az állatvédő: ellenőrzött, biztonságos, jó helyen tudhatni a kiadott állatokat. A cél nem egyszerűen az, hogy ne maradjon állat a telepen, hanem az, hogy testi betegségeik megszüntetése után, az onnan elkerültek élőlényhez méltó tartásban részesüljenek, és idővel feledhessék az elhullott társaik között töltött éhezést és elhanyagolást. Az állatvédő a gyanútlan befogadóra is gondol, aki nem biztos, hogy kezelni tudja a sérült lelkületű állat viselkedési problémáit, vagy viselni az eleinte általában tetemes állatorvosi költségeket. Hiába a jó szándék, ha nem társul átgondolt, felelős állattartási gyakorlattal, némi anyagi háttérrel, és ráfordítható idővel az állat szükségleteire.

  Az ÖRÖKBEFOGADÓ NAP-nak megvannak a veszélyei. Senki sem tévedhetetlen, de az állatvédő szakembernek jobb esélye van arra, hogy jó kezekbe adja ki az állatot. Ő inkább kivárja, amíg megérkezik egy referencia egy jelentkező állatorvosától, vagy olyan állatvédőkre bízza a kutyát vagy macskát, akiknek munkásságát jól ismeri, és tudja, hogy megbízhatók.

  Kár lenne, ha a jó lehetőséget elszalasztva, az állatok cseberből vederbe kerülnének, vagy megismétlődhetne, ami a soproni esetben történt, amikor 22 mudi kutya éppen erre a telepre került. Most már csak kettő van ott közülük, és semmiféle dokumentáció nem található arról, hogy mi lett a többiek sorsa. A felelősségük tudatában dolgozó állatvédők - amilyenek a győri menhely munkatársai is - nem dolgozhatnak olyan módszerekkel mint a soproni gyepmester, aki azokat a mudikat éppen Eva Rhodes gondjaira bízta.

  Mivel azonban az elhelyezés irányításán kívül gyakorlatilag még mindenben segítségre szorulnak a szerencsétlenül járt állatok, az állatvédők és az önkénteseik, rengeteg módja nyílik a segítségnyújtásnak. Biztosan talál közöttük megfelelőt. Esetleg összefogva, más hivatalos személyekkel közösen, hivatalból segíteni tudnák a civileket.”
 • 21. kutyás 2008. szeptember 22. 15:25
  „köszönöm Tényszerű válaszát,
  mi kint voltunk szombat délután, de már elég segitő volt, akkor csak a kaját tudtuk intézni. Telefonszámunkat meghagytuk, ha szükség van ránk - és saját két kutyánknak találunk dajkát, - megyünk.
  Bárcsak minden fotel-okos tenne valamit....”
 • 20. tényszerű 2008. szeptember 22. 14:58
  „Kedves Kutyás!

  Köszönjük az élelmet! Az alábbi telefonszámon vagy e-mail címen lehet jelentkezni segítőnek. Barbit kell keresni, aki ugyan a győri menhely önkéntese, de bevállalta a Bőnyre jelentkezők koordinálást.

  Tel.: naponta 17-21 óráig hívható a 30/227-6445-ös számon.
  E-mail: barbi@maddox.hu

  A győri menhely sajnos nem tudja külön kezelni a bőnyi mentésre küldött összeget, ezért kérik, hogy nekik csak akkor küldjenek pénzt, ha közvetlenül az ő munkájukat akarják segíteni, és nem a mostani bőnyi akciót. Nem szeretnének ebből keveredést, és ez érthető is.

  Egyébként magánvélemény, de ők sem állnak jól anyagilag a 130 kutyájukkal és a 20 macskával, ráadásul a saját készletükből is vittek jókora adag élelmet, plusz elég sok állat került át hozzájuk is (szinte mind betegek, akik ápolásra szorulnak) és az ottani dolgozók munka után/előtt rohangálnak ki még Bőnyre is az önkéntesekkel együtt, ami lássuk be, nem egy leányálom. Szóval szerintem lehet nekik küldeni pénzt, de NEM a bőnyi mentésre. Nem szeretnék, ha Eva Rhodes esetleges előkerülése után (vagy bármilyen más esetben) azt mondaná bárki is, hogy lenyúlták a Bőnynek küldött pénzt. Sajnos, ez egy ilyen világ. Aki segít, azt ezerszer is színpadra állítják...”
 • 19. Káldi Sándor 2008. szeptember 22. 13:49
  „Sajnos lehet , hogy igazauk van és már nem él Éva asszony.
  Nagyon sokan hívták a mobilján az állatokkal kapcsolatban.Ahol tudott ott mindig segített.Mint részönkormányzati képviselő szeretném ha egy nyilt napot szerveznénk az állatok megmentése miatt.Aki tud segítsen mert,Ők biza nem tehetnek róla!
  Október hónapban már sort is tudnánk keríteni az ÖRÖKBEFOGADÓ NAP-ra ( okt.4-5 )
  Ha esetleg másban is segíthetek akkor küldjenek elektronikus levelet az alábbi címre:kaldisandor@gmail.com”
 • 18. városlakó 2008. szeptember 22. 13:45
  „Wuschel!

  A Négy Mancs rengeteg kutyamentő, ivartalalanító programot vezet a világ számos országában, a honlapjukon részletes információkat találsz erről. Nagyon sokféle tevékenységet folytatnak.

  Az állatmenhelyről: állatvédő körökben régóta számos pletyka kering erről a menhelyről, nagyon rejtőzködő módon működtek.”
 • 17. KATA-28 2008. szeptember 22. 13:39
  „<moderálva>

  Aki csak tud vigyen ki eledelt de egy kis otthoni maradék is megteszi.”
 • 16. kutyás 2008. szeptember 22. 13:29
  „Kedves Tényszerű, ezt már akartam is kérdezni: azon túl, hogy a Fressnapfban vettünk/ hagytunk kaját a kutyáknak, szeretnénk még valamit tenni. Sajnos befogadni még ideiglenesen sem tudunk, tele a lakás kutyával-cicával - ha a győri menhelynek utalunk, gondolom, most az is segitség lehet. Vagy?”
 • 15. szintén spánieles 2008. szeptember 22. 13:09
  „Valószínű attól a szakhatóságtól és főállatorvostól is vissza kéne venni az engedélyt, akik aláírták, hogy működhet. a jelek szerint nem tudják mit írtak alá, vagy becsukták a szemüket, vagy nem értenek a szakmájukhoz.
  remélem az állatok hamar új gazdira találnak, vagy átkerülnek egy legálisan működö menhelyre, ahova pénzt is lehet utalni, amely célba ér.
  Egyszer, végleg hosszú évek után ez az egész bőnyi mizzéria véget ér.”
 • 14. tényszerű 2008. szeptember 22. 12:29
  „Ez a cikk komolytalan. Természetes, hogy nem tudják ellátni az állatokat, de attól, hogy Eva Rhodes eltűnt, még nem lesz elaltatva egyetlen állat sem. Nem azért járunk ki nap mint nap felváltva segíteni. Eddig egész valósághű cikkek jelentek meg itt erről az esetről, nem tudom, mi ez a rémhírkeltés.

  Egyértelmű, hogy a tetemek egy része nem pár napos és még csak nem is két hetes, hanem jóval több. Nem tudom, miben pusztultak el, de az egyik kis helyiségben találtunk 3 olyan tetemet (talán kiscica volt), amin már csak csontváz volt és körülötte a szőr, néhány kis végtag pedig szanaszét mellette. Elképzelhető, hogy egymást kezdték meg az éhezésben.

  A lényeg, hogy sokan járunk ki segíteni, de nem elegen, nagyon sok a tennivaló, és aki nem megy ki, annak hiába jár a szája. Én nem kívánok Eva Rhodesről véleményt alkotni, és nem azért, mert nincs véleményem, hanem azért mert más teszi ezt éppen eleget. Amit látok, hogy van ott még kb. 40 kutya és úgy 25 macska, akiknek nagy szükségük van segítségre. A többi nem érdekel. Remélem, mielőbb felszámolásra kerül a telep.

  Hamarosan befejeződik a telepen maradt állatok képeinek feltöltése, és akkor lehet mozdulni a segítségre váró kutyákért és macskákért. Jó lenne, ha békében, csak az állatokra koncentrálnánk. Nyilvánvaló, hogy sokan titkolóznak, szépítenek az ügyben, de az állatok ettől nem kerülnek gazdihoz.

  Egyébként aki segíteni akar:
  - legyen kedves hozzon kaját
  - jöjjön ki segíteni
  - vagy fogadjon be egy állatot
  - pénzt ne utaljatok, mert a Csizm. Kandúr számlához egyedül E.Rhodes fér hozzá, így félő, hogy nem ér célba.”
 • 13. Őszinte 2008. szeptember 22. 12:14
  „Tommm! Az működési engedélyt az önkormányzat adja ki, aki a szakhatóságok véleményére alapozva dönt. Ergo bekéri a szakhatóságok hozzájárulását, engedélyét. Ilyen szakhatóság az Állategészségügy, a ÁNTSZ, stb. Ha például vállakozást nyitsz oda is jönnek a tűzoltók, környzetvédők, stb. Jelen esetben az összes hatóság megadta neki az engedélyt információim alaján, egyedül a lakók tiltakozása volt ami miatt azt mondták, nem adnak neki. Ugyanis ha a köznyugalmat zavarja, akkor nem adhatnak törvény szerint engedélyt ki. Erről törvény van. Privát véleményem szerint nem volt valami becsületes dolog a szakhatóságoknak, az egész felelősséget a lakosságra hárítaniuk, azzal hogy inkább adtak neki engedélyt, csak nekik ne legyen gondjuk vele.
  Csak van amikor a fagyi visszanyal...ez pl. egy olyan eset.”
 • 12. Tommm 2008. szeptember 22. 12:08
  „Most hogy a képeket is megnéztem... szerintem ez a nő addig örüljön, míg nem találják meg.”
 • 11. Tommm 2008. szeptember 22. 12:03
  „Őszinte: "... Szabó Tamás is hozzájárult az engedélyéhez.."
  Milyen engedélyhez ember??????? Az állatmenhelynek titulált telep engedély nélkül működik....”
 • 10. wuschel 2008. szeptember 22. 11:37
  „szerintem az összes allat mar regen kellet volna elvenni töle !!
  az micsoda allapot ??i
  Idde kellet volna menni a negy mancsoknak es nem a kacsa-es liba tömes utan!!!
  wuschel”
 • 9. catdog 2008. szeptember 22. 11:27
  „És akkor kinek gyűjt mindig a győri Sparban Fressnapf??Csak nem Eva eszi meg?...”
 • 8. Őszinte 2008. szeptember 22. 10:46
  „Hozzátenném, a Szabó Tamás is hozzájárult az engedélyéhez. Nem csoda hogy mossa kezeit. Mindezt tette, az elmúlt hónapokban nyilvánosságra került dolgok ellenére...
  Nem tudom őket ki fogja felelősségre vonni. Egyértelmű hogy az ő hibájuk jutatta idáig a dolgokat, hiszen lehetőségük lett volna már akár év elején felszámolni a telepet!
  Most boldogok lehetnek, ezt akarták!!”
 • 7. macskusz45 2008. szeptember 22. 10:35
  „Igen, a képek önmagukért beszélnek, de sajnos mindent meg lehet magyarázni. Még ezt a gyalázatot is. Két nap alatt a beteg állat sem néz így ki. Végül is a legkézenfekvőbb megoldás az altatás,
  mert ami nincs, arról már nem is beszélnek? Ez aztán a humánus hozzáállás. Sokkal könnyebb lett volna előbb felszámolni a telepet, mint most leölni ennyi állatot. Tisztelt illetékesek! Nyugodtan fognak ezek után aludni?”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legyen éjszakai buszjárat?

Győr - Két éjszakán keresztül szállította ingyen a szórakozó ifjúságot a Bagoly-Busz a győri… Tovább olvasom