Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Semmelweis mai utódai

Az egészségügy és a szociálpolitika területén kiemelkedő munkát végzőket köszöntötték tegnap a városháza barna termében a hagyományos Semmelweis-napi ünnepségen.
"Mások segítése ma is a legszebb feladat" - hangzott el a város Semmelweis-napi ünnepségén, amelyen e hivatássá emelkedett szakma jeles képviselőit köszöntötték.

Az „anyák megmentőjének" életművét, a gyermekágyi láz felfedezését dr. Gyenes Mária szolgálatvezető főorvos méltatta, majd átadták a „Győr Város Egészségügyéért" díjakat, – idén ezt dr. Papp Cecília háziorvos és dr. Nagy Sándor, a Petz Aladár Megyei Oktatókórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának vezető főorvosa érdemelte ki. A „Győr Város Szociálpolitikájáért" díjat Forindáné Móró Ildikó, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény főnővére és Szabó János, a Mozgáskorlátozottak Megyei Egyesületének elnöke vehette át, – több évtizedes, áldozatos munkájukat ismerték el ezzel. Ezt követően Páternoszter Piroska osztályvzető és dr. Somogyi Tivadar alpolgármester jutalmakat adott át. Külön köszöntötték a 95 éves Védőnői Szolgálatot, valamint a Cuha utcai bölcsőde alapításának 30. évfordulóját.

További képekért kattintson ide!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zenei élet sztárjai lépnek fel a következő évadban Győrött

Kocsis Zoltán, Miklósa Erika ls a Hot Jazz Band is fellép Győrben a következő évadban. Tovább olvasom