Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Segítsük egymást otthoni praktikákkal!

Nagyanyáink tudták, hogyan vezessenek praktikus és olcsó háztartást. Miként lehet házilagos készítményekkel helyettesíteni drága vegyszereket? Hogyan lehet megőrizni a gyümölcsök frissességét? Hiszünk benne, ezek az ötletek még megvannak a családok többségénél. A Kisalföld szeretné összegyűjteni az otthonok praktikáit. Olvasóink segítségét kérjük!

Az otthoni praktikák segítségével egyszerűbbé, olcsóbbá, könnyebbé tehetőek a mindennapok.

Ám ezeket hajlamosak vagyunk elfeledni. Most azonban olyan időket élünk, amikor minden hasznosítható jó tanács szükséges lehet. Számtalan család él praktikusan. Az ő ötleteikre számítunk! Osszák meg velünk és mi megosztjuk olvasóinkkal.

A Hegyi család is hisz abban, praktikus ötletekkel lehet spórolni, lehet hatékonyabban, természetes módon barkácsolni, kertészkedni, elvégezni az otthoni munkákat. Fotó: H. Baranyai Edina
A Hegyi család is hisz abban, praktikus ötletekkel lehet spórolni, lehet hatékonyabban, természetes módon barkácsolni, kertészkedni, elvégezni az otthoni munkákat. Fotó: H. Baranyai Edina

Jó példának itt a győri Hegyi László és felesége. Nyugdíjasok, városban lévő lakásukból gyakran kikerékpároznak Banai úti kertjükbe, ahol minden megterem, ami az év során a konyhába, éléskamrába, hűtőládába és az asztalra kell. Otthoni praktikáik közé tartozik a spórolás, az ésszerű felhasználás, a kertben megtermelt gyümölcsök téli elrakása. Nézzünk példaként egy apró megoldást a sok közül.

Hogy a bőséges termésből a fagyasztóládába minden kényelmesen beleférjen, Hegyiék amit lehet, darabolva csomagolnak. De nem nejlonzacskóba, hanem például a kis kockákra vágott karalábét, sárgarépát és zellert, illetve annak felaprított zöldjét levesnyi adagokban kiürült és összegyűjtött, kisebb-nagyobb margarinosdobozokba teszik bele. Ezekben, mivel praktikusan egymásba illeszkednek, kevesebb helyet foglal el a télire való.

A legjobb ötleteket beküldők között egy 140 literes, finomságokkal megpakolt hűtőszekrény talál majd gazdára. Képünk csak illusztráció!
A legjobb ötleteket beküldők között egy 140 literes, finomságokkal megpakolt hűtőszekrény talál majd gazdára. Képünk csak illusztráció!

Szerintük sok-sok hasonló praktikus tanáccsal segíthetik egymást a családok. Ki arról küld be majd nekünk ötletet, hogyan kell ablakot pucolni drága vegyszer nélkül, ki pedig arról, miként lehet az egereket elűzni otthonról házilagos eszközökkel. Ezernyi otthoni praktika létezik, amelyek a kerttől a szobákon át a padlásig, pincéig adnak lehetőséget arra, könnyebben és beosztóbban élhessünk.

Ráadásként otthonuk költségvetését hajszálpontosan vezetik a kis füzetekben és ezzel bizony sokat spórolnak. „Nem elhanyagolható szempont, hogy hosszú távon takarékoskodni is tudunk, illetve példát is szeretnénk mutatni a környezetünkben az ésszerű gondolkodásra és arra, hogy a kétkezi, magunk által végzett munkának eredménye, becsülete van."

Küldjék el nekünk, önök hogyan csinálják? Adjanak tippeket, jó ötleteket, amelyekkel pénzt, időt, energiát spórolhatunk. Amelyektől szebb lehet a környezetünk, egészségesebb a családunk! Otthoni praktikáikat várjuk az ok@lapcom.hu e-mail címre. Vagy levélben a Praktikák, Kisalföld, 9021 Győr, Pf. 28 címre. Ha bizonytalanok, hogy elküldjék vagy sem otthoni praktikáikat, kérjük, hívják fel a 96/504-445-ös vagy a 96/504-449-es telefonszámot. Munkatársaink szívesen segítenek.







Olvasóink írták

 • 3. b.ildi57 2012. március 08. 18:20
  „ez jó ötlet
  biztos sok hasznos dolog lesz /takarítás terén/ amit még nagyanyáink hagytak ránk”
 • 2. 1Soproni1 2012. március 08. 14:27
  „Ez tényleg nagyon jó ötlet,várom a tippeket a sporoláshoz! :)”
 • 1. oaxacaca 2012. március 08. 13:32
  „Nagyon jó ötlet, köszönjük:)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszúkardvívás - újraéledő középkori sport Győrben

Az Ars Ensis – az ország legnagyobb létszámú középkori hosszúkardvívással foglalkozó… Tovább olvasom