Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Segítségnyújtással kezdtük az évet

Évnyitóját idén is szerkesztőségünkben tartotta a Regionális Vérellátó Központ, tegnap a Kisalföld győri sajtóházában rendezett kiszállásos véradást.

Olvasóink közül többen is példát mutattak tegnap a sajtóházban önzetlenségből és persze kollégáink is megragadták az alkalmat arra, hogy ne csak írjanak a véradásról.
Az év első munkanapján olvasóink és munkatársaink segítsége révén 27 egységnyit tudtak összegyűjteni, ami háromszor ennyi életet menthet meg.

– A Kisalföldben olvastam az év első véradási lehetőségéről, és rögtön eszembe jutott, hogy a hírek közt mennyi téli balesetről írtak mostanában, gondoltam, szükség lehet az önkéntesekre, én pedig már mintegy negyvenszer nyújtottam a karomat. Édesapám, bátyám is rendszeres véradó – mondta el Kovács Zoltán, aki tegnap azért jött szerkesztőségünkbe, hogy így segítse az orvosok életmentő munkáját.

Beszélt arról is, hogy amikor fiatal sorkatonaként először adott vért, még félt egy kicsit a kellemetlenségtől, de azóta tudja, hogy alig jelent fájdalmat. Ő pedig szeretne segíteni az embereken.

– Segítségnyújtással kezdtem az új esztendőt, számomra ez jó érzés. Mi a munkánk jellegéből adódóan sokszor az ünnepek alatt is dolgozunk, tudjuk, hogy az év első napjaiban is szükség van az életmentő vérre, de ilyenkor nehezebb megszervezni a csoportos véradást, mert többen szabadságon vannak – mondta el Hancz Gábor újságíró, aki évente egyszer a szerkesztőségi véradáson vesz részt, és ha teheti, akkor falujában, Győrsövényházon is megteszi ezt nyáron. Szerinte a véradó magával is jót tesz, amikor a karját nyújtja, mert a véradást megelőző vérnyomás- és vérvizsgálat megmutatja, van-e gond az egészségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győrieket képviselik a városházán

A győri közgyűlésben huszonnégyen – tizenhat egyéni választókörzetből, hét települési… Tovább olvasom