Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Segítséget kérnek a tandemező vakok

Régió - Harmadszor szeretnék képviselni sorstársaikat a Győr környéki gyengénlátók a Bécs–Budapest szupermaratonin, de még nincs meg hozzá a teljes összeg és a szállító járművek. Gyors segítséget kérnek, hiszen már csak két hét van hátra a mezőny rajtjáig.
Maratoni teljesítménnyel hívta fel a figyelmet sortársaira már tavalyelőtt egy ménfőcsanaki házaspár: Mittnacht József és Kiss Csilla kétüléses kerékpárral látássérültekként elsőként teljesítették a Bécs és Budapest közti verseny háromszáz kilométeres távját. A férj gyengénlátó, felesége egyáltalán nem lát, de tandemmel ők is biciklizni tudnak, ahogy más vakok is, ha az első nyeregben látó ül. Ezért sikerük után megalakították a Tandem Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesületet, így tavaly már öt látássérült vett részt kétülésessel szervezésükben a Bécs–Budapest szupermaratonin. Ott a többi versenyző barátainak fogadta őket, ezért akkor úgy búcsúztak tőlük: „Jövőre ugyanitt!"

A Tandem egyesületnek egyre több a tagja, mert a látássérültek szeretnek biciklizni, pláne versenyeken, ahol eltűnnek a látók és a vakok közti különbségek. Fotó: Kisalföld-archívum
A Tandem egyesületnek egyre több a tagja, mert a látássérültek szeretnek biciklizni, pláne versenyeken, ahol eltűnnek a látók és a vakok közti különbségek. Fotó: Kisalföld-archívum

Idén már hét párost indítana ezen a szupermaratonin egyesületük, de sajnos a napokban, az október 18-i rajt előtt két héttel kiderült: még hiányzik 140 ezer forint a szállásdíjból és szállító járművekre is szükségük lenne. Egy pénzt ígérő támogató visszalépett szándékától, akik kölcsönbe kisbuszokat ígértek, segítenének, de sajnos nem tudják odaadni járműveiket, magyarázta Mittnacht József, miért került veszélybe a nevezésük. Pedig nagyon szeretnének megint együtt tekerni a versenyzőkkel, nagy élmény nekik egy ilyen esemény, azért is, mert ilyenkor eltűnnek a köztük lévő különbségek, nem érzik magukat fogyatékossággal élőknek. A sporttársak várják is őket, már üzenték.

– Nagyon készültünk az idei Bécs és Budapest közti versenyre, jó lenne, ha akik tehetik, kisegítenének minket, hogy ne kelljen lemondanunk erről a vágyunkról – mondta az egyesületi elnök és hozzátette: azért tudnának már hét párossal részt nevezni, mert a ménfőcsanaki székhelyű szervezet tagszáma egyre gyarapodik. Vakokkal, gyengénlátókkal és segítőikkel, akik barátként, ismerősként vállalják, hogy együtt kerekeznek velük. Többségük Győr környéki és sokat edzenek. Idén már teljesítették a Balaton-maratont, a Békéscsaba–Arad szupermaratont és Erdélyben túráztak. Aki segítséget ajánlana nekik, a 30/947-7890-es telefonszámon hívhatja. Az egyesület bankszámlaszáma: 10300002-10337509-49020018.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építés előtt a Dunacenter

Győr - Több mint négymilliárd forintból, osztrák tőkéből építik fel a Dunacenter bevásárlóközpontot… Tovább olvasom