Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 27°C Még több cikk.

Segítőket képeznek, várják a jelentkezőket

Győr-Moson-Sopron - A Magyar Polgári Védelmi Szövetség tanfolyamot tart önkéntes lakosságfelkészítőknek és polgármester-segítőknek.

Az elmúlt évek nagy árvizeinél és rendkívüli eseményeinél bebizonyosodott, hogy a települések vezetőinek szükségük van olyan felkészült, védekezési és egyéb ismeretekkel rendelkező segítőkre, akik képesek a helyszíni feladatokat irányítani. A Magyar Polgári Védelmi Szövetség ezért tart tanfolyamot önkéntes lakosságfelkészítőknek és polgármester-segítőknek – tájékoztatta portálunkat Csepi László, a szervezet megyei titkára. A képzés – helyszíne a győri polgármesteri hivatal – három alkalomból áll, az elsőre október 9-én kerül sor.

A foglalkozásokon többek között a lakosság riasztásáról, az esetleges kitelepítés menetéről, a kimenekítésről, a veszélyes vegyi vagy sugárzó anyagokról, a katasztrófahelyzetekről és az árvizekről lesz szó. A jelentkezők nevét és adatait október 8-ig várják a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság polgári védelmi kirendeltségén (9021 Győr, Városház tér 1.). További információ a 96/442-824-es telefonszámon kérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy óra fizetéssel, tíz munkával

A munkavállalók "kizsigerelése" még válság idején is vállalhatatlan a dolgozók részéről.
Tovább olvasom