Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Segítőké(s)z tankönyv készül

A sikeres pályázatnak köszönhetően a résztvevőknek és a leendő szociális munkásoknak tankönyv készül.
A sikeres pályázatnak köszönhetően a résztvevőknek és a leendő szociális munkásoknak tankönyv készül, a peremhelyzetűekre hatékonyabban fókuszálnak. Az unió és a szakminisztérium támogatásával megvalósuló projekt kitűnő lehetőséget kínál az elmélet és a gyakorlat sokszínű ötvözésére, a szociális szakmában tevékenykedők sajátos ötletbörzéjére.

Mint az a programindító tájékoztatón elhangzott: a képzés öt modulban, azaz részben valósul meg és a segítő szakmában dolgozók eddigi tudására épít. Az elmúlt 10–15 évben ez a terület is új ismeretekkel, tapasztalatokkal bővült, így szükségessé vált ezek beépítése, a gyakorlati munka új készségekkel történő kiszélesítése. A szakembereknek már készül az a tankönyv, amelyet várhatóan a jövőben a szociális munkások és a segítő szakmában dolgozók hasznosíthatnak.

A 20 millió forintos projektre a győri Segítőház Alapítvány pályázott sikerrel a likócsi Segítőházzal és a Szociális Foglalkoztatóval karöltve. Ez a tény egyébként az uniós pénzek szociális szférába való „lecsorgását" is jelenti – hallottuk a tájékoztatón. A több hónapos, a résztvevők számára ingyenes továbbképzésre még várják a jelentkezőket a www.segitohaz.hu-n, vagy a 96-os körzetszámú 512-

300-as telefonszámon. A szervezők szándékai szerint mindebből a peremhelyzetben élők profitálnak legtöbbet, hiszen az eddiginél újabb, hatékonyabb megoldási módokat kínálnak számukra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cégvezetők a cégösszevonásról

Győr új polgármestere, Borkai Zsolt a Kisalföldnek adott keddi interjújában kijelentette, az önkormányzati tulajdonban levő cégeket egy vagyonkezelő társaságba szeretné bevinni, javítva a gazdasági hatékonyságot. Kérdésünkre, hogy Borkai Zsolt számít-e ellenállásra, határozott igennel felelt, a cégek igazgatóságaiban és felügyelőbizottságaiban nagyon sok politikus ül. Tovább olvasom