Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Segítő forintok az otthonnak

Mindszentpuszta - A megyei önkormányzat – a korábbi évekhez hasonlóan – továbbra is támogatja a mindszentpusztai autista otthon, valamint a „Mit tehetnék érted? Autista Otthon Alapítvány" működését.

A félmillió forintos támogatásról szóló adománylevelet Kara Ákos, a közgyűlés szakellátásért felelős alelnöke tegnap adta át dr. Zakár Andrásné igazgatónak.

– A civil alapítású otthon ugyan nem tartozik a szakosított intézményrendszerünkbe, de támogatjuk, mert olyan sajátos ellátást, körülményeket biztosít az itt élő autista fiataloknak, felnőtteknek, amely a megyében egyedülálló – hangsúlyozta az alelnök. – Ezzel is szeretnénk ráirányítani a kormányzat figyelmét nehéz helyzetükre, amely az évek óta stagnáló illetve csökkenő normatívák miatt működésükkel kapcsolatban kialakult.

– Az egyedi, kis létszámú ellátáshoz magas összegű állami normatíva szükséges. A miénk régóta változatlan: egy évre lakónként nyolcszázezer forint - tette hozzá dr. Zakár Andrásné, a mindszentpusztai intézmény vezetője. Összességében ez a költségvetésünk egyharmada. Ezért fontos, hogy vállalkozóktól, magánszemélyektől is kapjunk támogatást, sajnos a kezdetekhez viszonyítva - gondolom a válság miatt - kevesebben és kevesebbel segítik intézményünket és az alapítványt.

Csak remélni tudjuk, hogy javulni fog az adakozókedv és nem kerül veszélybe annak az otthonnak a működése, amely lakóinknak biztonságot, nyugalmat, foglalkozást és szeretetet ad.

Olvasóink írták

  • 1. bugriskin 2009. július 17. 07:01
    „Jé és hol maradnak a politikusok fotói? Hisz a közpénzek osztogatásánál mindig ott szoktak vigyorogni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemtanúk jelentkezését várja a rendőrség

Győrben, július 10-én, 05.45 órakor a Fehérvári úti Árkád körforgalomban egy ismeretlen… Tovább olvasom