Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Segíthet egy műtét? Csoda kell a gyógyuláshoz

Tét - Félkilónyi szerencse címmel hat éve írtunk először az ötvennégy dekagrammal született Horváth Evelinről. Csodának számított, hogy életben maradt, most viszont anyukája szerint az lenne a csoda, ha az adakozók segítenének abban, hogy ne vakuljon meg.
„Evelin többet ér a lottóötösnél!" – mondta Sági Henrietta, amikor kislánya átvészelte a számára különösen nehéz születés utáni első fél évet és hazavihette a kórházból. Pedig akkor is még csak két és fél kiló volt.

Horváth Evelin és Sági Henrietta a jó szándékú emberek segítségében bízik. Fotó: Bertleff András

Ritkaság volt külföldön is

A téti kislány 2001 decemberében a terhesség ötödik hónapjában, alig több mint félkilósan, koraszülöttként jött a világra. A család boldogsága közepette csodát emlegetett és akkoriban a győri kórház orvosai is megerősítették: tényleg ritkaságnak számít az ilyen eset, a nemzetközi orvosi gyakorlatban is. Nem ment ez persze olyan könnyen, a kislány kezelése inkubátort, gépi lélegeztetést, infúziót, monitorozást igényelt.

Rengeteg súlyos betegségen esett át már élete első évében és azóta is folyamatos odafigyelésre, gondozásra van szüksége. Meg persze édesanyja kitartására, aki egyedül neveli; a nagyszülőkkel laknak együtt.

Folyamatos felügyeletre, gondozásra van szüksége

– Evelin gyakran betegeskedik, könnyen elkap mindenféle fertőzést. Még most, óvodásként is csak tizenhat kiló. Nem is tudnék állást vállalni, mert most is folyamatos felügyeletet, több törődést igényel, mint az átlagos gyerekek – mondta Henrietta, aki még most is főnyereménynek tartja, hogy életben maradt a kislány, de úgy érzi, újabb nagy szerencsére lenne szükségük. Hat év elmúltával ugyanis megint nehéz helyzetbe kerültek. Hároméves kora körül Evelin látásáról kiderült, hogy egyre romlik. Most már erősen rövidlátó és egyik szemével szinte alig érzékel. A lépcsőn egyedül nem is közlekedhet.

Segítségre várnak

Az édesanyja az orvostól megtudta, hogy kislánya meg is vakulhat. Ezért kér lapunkon keresztül is segítséget életkörülményeik javításához, hogy olyanná tehessék a lakást, ami biztonságosabb Evelinnek és hogy ne legyen gond a megélhetésük.

A hazai orvosok azt mondták, hogy nem tudják vállalni az operációt. Henrietta reménykedik benne, hogy valahol külföldön van megoldás, gyógyító eljárás. Arra azonban biztosan több millió kellene, ezért az adakozókban bízik.

Az is segítség lenne számára, ha jelentkezne olyan önkéntes, aki idegen nyelveket is ismer és jól tájékozódik az interneten. Talán a világhálón ki lehetne deríteni, hol fogadnák Evelint a gyógyítók.

Az is segítség lenne, ha jelentkezne olyan önkéntes, aki idegen nyelveket is ismer és jól tájékozódik az interneten. Talán a világhálón ki lehetne deríteni, hol fogadnák Evelint a gyógyítók.

Olvasóink írták

 • 1. magassy sándor 2008. március 11. 11:26
  „Tisztelt Szerkesztőség!

  A 2008. március 11-i számban megjelent, ,,Csoda kell a gyógyuláshoz" című cikkük késztet írásra.
  Elöljáróban le kell szögeznem, hogy semmiféle rivalizálás nem dolgozik bennem, bennünk.
  A mi kislányunk 24 és fél hétre született, 620 gr-mal. Lefogyott 510 gr-ra. Mindkét szemén 3 lézeres retina műtétet hajtottak végre, ennek ellenére a bal szemére semmit nem lát, a jobbra 10 dioptriás a jelenlegi szemüvege. 4 hónapot és 2 napot volt ,,kezdésként" kórházban, Budapesten, az 1. sz. Szülészeti Klinikán - agyvérzéssel, s mindenféle automatikus velejáróval.
  Nem vettünk sem inkubátort, sem semmilyen technikai eszközt a Klinikának, ,,csak" elfogadtuk a meglévőt és elfogadtuk, s próbáltuk megköszönni az ottaniak szeretetét, áldozathozatalát - munkáját!
  Nem derült ki, hogy mi Evelin szembetegsége!
  A cikkben semmiféle konkrét lehetőséget nem találtunk a segítség módjára: külföldi egészségügyi lehetőség (van egyáltalán?), számlaszám, vagy tárgyi lehetőség.

  Sok megértéssel és együttérzéssel:

  Magassy Sándor és Magassy Ágnes”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigor a járművezetőszakoktatói vizsgán

Magyarország - Magasabb szakmai felkészültség és gyakorlat kell majd a gépjármű-szakoktatói… Tovább olvasom